12.6.2015

Kangasniemen radan avajaiskisat

Viime viikonloppuna pelattiin Kangasniemellä radan avajaiskisat, jotka oli laitettu omaan kalenteriin kuukausia sitten. Viime kesänä kävin pelaamassa kerran vanhan leiskan ja rata vaikutti hauskalta. Nyt rata oli uusittu ja voitokkaan viikkokisan jälkeen halu voittaa oli kova.

Jo ennen kisaa oli paikallinen lehdistö kimpussa
Huolellinen vilkaisu ratakarttaan ja muutama treeniväylä alla lähdin itse kisaan. Nopealla analyysillä -7 yhdeltä kierrokselta hyvänä päivänä olisi meikäläiselle mahdollinen, mutta nyt lähdettiin vaan hakemaan pakkastuloksia.

Eka kierros lähti liikkeelle 7.väylältä joka on yksi radan vaikeimmista väylistä. Väylällä järkevin vasurin avaus on pitkä loiva antsalinja, jonka päätteeksi kova loppufeidi on vaan etua. Nätti pitkä ässä korin tuntumaan, mutta pirkkoputti ketjuista pihalle. Kasilla sama homma hieman huonosta avauksesta huolimatta. Muutama par putkeen lisää ja 11.väylän sillan päältä heitettävä 115m väylän tempasin metritolkulla pitkäksi uudella Photonilla. Kiekon pituuspotentiaali yllätti vähän meikäläisenkin. Onneksi sain pitkällä putilla otettua parin jälleen. 12.väylältä tuli ensimmäinen bogi vaikka periaatteessa suora väylä olisi pirkkoväylä, mutta avaus jäi pahasti puiden taakse ja eteneminen oli hankalaa. Ykköseltä ja vitoselta pirkot korttiin ja muuten tasaisen tappavaa par linjaa. Seiftipeli toimi hyvin, koska rata oli tosiaan osittain uusi. Ekan kierroksen jälkeen fiilis oli hyvä, mutta vähän väsynyt. -1 tuloksella päästiin jaetulle kakkossijalle. Kärkeen kaksi heittoa matkaa.

Toinen kierros jatkui pienen evästauon jälkeen ja yllättäen kärkipooli lähti liikkeelle 8.väylältä. Tällä kertaa taktiikkana oli ottaa niin paljon pirkkoja kuin pystyi ja antaa kärkeen mahdollisimman paljon painetta. Kärjessä oli kaimani Ville, jonka kanssa saimmekin hyvän väännön aikaan. Alkuun molemmille pirkot. Ville otti heti seuraavalta väylältä bogin ja minä kolmannelta pelatulta väylältä pirkon. Kolmen väylän jälkeen siis tasoissa. Tässä vaiheessa alkoi peli-ilo ja itsevarmuus nousta ihan tosissaan. Sain hyvän flow pelaamiseen 13-väylällä jälleen pirkko. Tiukalla metsäränniväylällä tuli avattua Vectorilla niin paljon kuin kädestä irtosi ja hyvinhän tuo tuntui irtoavan. Midarilla heitto on parantunut tajuttomasti mulla viimeaikoina. Väylällä 4. Ville olisi voinut tasoittaa pelin, mutta valitettavasti par putti ei mennyt sisään. Vitosväylältä sain pirkon ja karkasin jo kahden heiton päähän kärkeen. Kutosväylällä otin bogin ja Ville sai yhdellä heitolla kiinni. Vikalle väylälle lähdettiin siis meikäläisen yhden heiton johdossa. Vika väylä tottakai radan vaikein väylä. Jälleen täydellinen nappiavaus Teslalla ja helppo par korttiin. Ville avasin vähän huonosti ja joutui tyytymään bogiin. Näin ollen Kangasniemen avajaiskisan voitto oli sinetöity.

Kokonaisuudessaan kisat oli todella kivat. Vaikka osallistujia oli vaan 15, niin pienemmälläkin porukalla homma oli hemmetin kivaa. Taso kisassa oli kova ja ainoa mikä jäi itseä harmittamaan oli rataenkan rikkominen, joka on -3. Pitänee mennä kesällä viikkokisoihin mennä koittamaan uudestaan. Kiitos Kangasniemen poppoolle loistavista kisoista. Kapa 51 -seurassa tuntui olevan hyviä potentiaalisia amatööripelaajia ja varsinkin kaima Ville oli reilun vuoden pelaamisen jälkeen tasoltaan yllättävän kova jätkä. Toivottavasti seura kasvaisi ja porukkaa näkisi virallisissa karkeloissakin tulevaisuudessa.

Elämäni eka kisavoitto kotiradan ulkopuolella. Palkinnoksi Powergripin 50€ lahjakortti.

Kisat olivat siis toinen menestys putkeen viime viikolla. Ensin viikkokisavoitto ja perään avajaiskisavoitto. Ei hassumpi viikko siis. Tällä viikolla käväsin höntsäämässä Jokelassa ja sielläkin pakkaselle pääsin juuri ja juuri, kun ei oikein jaksanut kauheasti keskittyä. Sen jälkeen olen pitänyt pelaamisesta pienen paussin, mutta eiköhän kohta taas pääse radalle. Viikkokisat jää loppukuulta käymättä työkiireiden takia, joten blogikin voi vähän hiljentyä hetkeksi.

Kisoista julkaistu lehtijuttu. 

1 kommentti:

mutteriwiritys kirjoitti...

Heti oikein lehteen, on se kova! Siitä se motivaatio lähtee nousuun :)