21.7.2015

Hyvinkään heinäpaalit

Reilu viikko sitten pelattiin Hyvinkäällä Heinäpaalikisat, jotka oli itselle vuoden kolmannet kilpailut. Aikaisempina vuosina kotikisoissa ei ole meikäläinen hurjilla tuloksilla loistanut. Eikä ollut poikkeus tämäkään kilpailu.

Koska tiesin, että kotikisat ovat itselle ne tuskallisimmat, koska rata on tuttu, mutta koskaan ei vaan juuri silloin siellä onnistu kun pitäisi. Ensimmäinen kierros lähti ykkösväylältä liikkeelle, josta otin hieman nihkeän parin. Kakkoselta sain otettua ekan pirkon uusitulta väylältä. Pikkuhiljaa tämän jälkeen kuitenkin homma lähti murenemään ja bogeja syntymään. Neloselta tuplabogi, vitoselta bogi... Putti näytteli suurta osaa epäonnisella kierroksella. Putit kyllä osui hyvin koriin, mutta pomppi raudoista ja ketjuista harvinaisen paljon ulos. Välillä jopa alkoi ihan naurattamaan jatkuva korin sylkeminen. Alarauta-ketjut-alarauta-ulos kombokin tuli tutuksi muutaman kerran. Ensimmäinen kierros +9 ja Subin kautta kotiin keräilemään itseään.

Tauolla mielessä pyöri, että nyt jos toisen huonon kierroksen otan Hyvinkään vanhalla radalla, niin tämä kisakausi on paketissa. Sunnuntain kierros olisi jäänyt siltä istumalta tekemättä. Tänä vuonna olen alisuoriutunut pdga-kisoissa jokaisella kierroksella ja rating on ottanut osumaa pahasti. Yhtään 900-pisteen kierrosta ei ole ollut lähimaillakaan.

Toiseen kierrokseen lähdin toiseksiviimeisessä poolissa. Hyvät loppusijoitukset pystyi tässä kohtaa unohtamaan. Lähdin vain pelaamaan ja pitämään hauskaa niinkuin ensimmäiselläkin kierroksella. Alku olikin melko lennokas, kun 18-väylältä lähdettiin liikenteeseen. Aloitin heti pirkolla, kun draivasin vaan rohkeasti uudella Wavella suoraa korin alle. Ekalta väylältä otin heti seuraavan pirkon ja kolmoselta taas. Neloselta eka bogi, joka korjaantui seuraavien neljän väylän pirkkoputkella. Muutama bogi sekä pirkko mahtui vielä loppukierrokseen ja lopputulos -4. Huomattavaa oli, että heitin bogeista huolimatta 9 pirkkoa koko kierroksella, eli nollatulokseen olisi ollut kyllä mahikset. Tämä kierros nostatti nimeä melkein 20 sijaa ylöspäin sijalle 46/66.

Toisena päivänä pelattiin uudella radalla yksi kierros golf lähdöillä. Tiedossa oli heti, että lähden vaan selviytymään kierroksesta enkä pelaamaan kovinkaan hääviä tulosta. Homma lähti ihan hyvin liikkeelle kahdella parilla, mutta sitten tuli muutama triplabogi, jotka nosti nopeasti tulosta. Onneksi sain vähän peliä rauhoittumaan ja yhden pirkonkin napattua. Kuitenkin melko bogipainotteisesti pelattiin loppuun saakka ja lopputulos +14, joka oli ihan ok. Yleisesti pelaan 10-16 päälle, joten tulos ei ollut mikään ylläri.

Kokonaisuudessaan kisat meni jälleen penkin alle. Viimeinen kierros ei nostanut eikä laskenut sijaa, joten 46/66 oli lopputulema tuloksella +17.  Jos ensimmäinen kierros olisi mennyt edes vähän sinnepäin kun toinen, niin paikka 20 joukossa olisi taattu. Mutta nyt jälleen kerran iski huono kierros juuri kisoissa ja en saanut vaan peliä käännettyä kierroksella nousuun. Mutta tämä on vaan frisbeegolfia. Seuraavat kisat itsellä on luultavasti taas Hyvinkäällä parin kuukauden päästä. Jotenkin olen ollut todella laiska lähtemään kilpailemaan kauemmas ja muutenkin pelaaminen on vähän jäänyt "loistavien" kesäsäiden takia. Ei kiinnosta kauheasti tuo sadekuurojen keskellä pelaaminen.

Ei kommentteja: