12.7.2015

Hyvinkään Superviikko: MVP Circuit

Pieni hiljaiselo voidaan taas hetkeksi katkaista, kun Hyvinkäällä vietettiin frisbeegolfin superviikkoa. Jokaiselle päivälle oli tarkoitus järjestää fribahäppeninkiä. Itse olin myös mukana luomassa ohjelmaa, kun Suomen ainoa MVP Circuit näki päivänvalon Hyvinkäällä.


Järjestäjänä
Olin kilpailun TD:nä ja huolehdin siis kiekot, pelimuodot yms. hommat kuntoon. Jos joku miettii kuinka vaikeaa on luoda tällainen lisäkisa, niin tässä lyhyt selostus miten vaikeaa meille se oli. Kisa rekisteröitiin MVP Circuit-sivustolle jo huhti-toukokuussa jolloin aloitimme suoraan ilmoittautumisen. Otimme vara-TD Jussin kanssa tavoitteeksi, että minimimäärä 25 pelaajaa otetaan ellei tule yleisöryntäystä. No ei tullut. Reilussa kuukaudessa oli puolet minimistä saatu täyteen. Kun ilmoittautuminen alkoi loppua, oltiin edellee vajaata 10 pelaajaa vaille ja näytti ettei kisaa järjestetä. Kuitenkin Hyvinkään seura lupasi, että ostaa itselleen loput paketit ja tällä saimme heti kuukauden pidemmän ilmoittautumisajan, jonka aikana hitaasti mutta varmasti porukkaa tuli lisää. Täyteen kisa tuli päivä ennen kilpailua.

MVP Circuit TD:t saavat metallisen mustan Circuit Coordinator - palkinnon.
Kiekkojen tilaus se vasta rumba olikin. MVP:n idea oli lähettää meille tilauslista 3 viikkoa ennen kisaa. Tässä ajassa piti tietää mitä tilataan ja paljon tilataan. Ottaen huomioon, että kiekot tulivat rapakon takaa jenkkilästä, oli tilauksella heti kiire, koska kolmisen viikkoa menee kun tavara saapuu. MVP vielä suositteli (tilauslomakemailissa), että jos tilaat muualta kuin Jenkeistä, niin tee tilaus aikaisemmin... olishan se lista ollut tosiaan kiva saada aikaisemmin, kun olimme valmiita tilaamaan jo rekisteröintivaiheessa.
Tilauslistaan oli helppo lyödä tarvittava määrä paketteja, mutta kisoihin olisi voinut tilata myös myytäviä kiekkoja. Ongelma oli se, että kun oli jo kiire ja vasta nyt sai tietää mitä kiekkoja myynnissä oli, niin vaikea alkaa ottamaan mitään myyntiin, kun kaikki kiekot olisi pitänyt kuitenkin saada myytyä. Seuraava ongelma tuli maksun kohdalla kun ainoa vaihtoehto oli luottokortilla maksu ja seuralla ei ole omaa korttia. Tällöin otettiin kisan järjestelyihin mukaan seuran tilinhallitsija Puuha-Pasi, joka maksoi kiekot ja sai homman etenemään. Kaikki oli hyvin siis hetken. 

Näytti että kiekot oli saapuneet Suomeen melkein viikko ennen kisaa. Mitään ei kuitenkaan kuulunut mistään ja näin ollen alkoi seuraava rumba ja selvittely, että missä meidän kiekot on ja mikä maksaa. Ongelmaan löytyi selvä ratkaisu: MVP oli jostain keksinyt, että kun Pasi maksoi kiekot, niin tilaus on hänen nimellä ja silti kiekot tulevat mun osoitteeseen. Näin ollen Posti sekosi kun nimi ja osoite ei mätsää mitenkään...huoh. Sitten kun vielä Pasi omaa niin hienon sukunimenkin, että Suomessa hänellä on nimkaima, niin ilmeisesti paketin tiedot meni lopulta hänenne jonnekin päin Suomea. Paketti jökötti tullissa odottaen maksua ja me ei saatu siitä mitään infoa tämän nimisotkun takia. Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin. Kiekot saatiin noin 30h ennen kisoja Hyvinkään postista. Ei menny edes tiukille ei.

Kiekot ja kaikki sälä tuli perille!
Kaiken tämän välissä piti keksiä kolme kilpailumuotoa, joita MVP halusi kisassa pidettävän. Puttiolympialaisissa vedettiin Ring of Fireä about 8m viivalta viisi kierrosta ja näin ollen saatiin helposti laskettua pisteet kisasta. Itse kierrosta ei tarvinut miettiä muuten kuin miten kierros pisteytetään. Tähänkin tuli ratkaisu, että sijat 1-10, pisteet 10-1. Pituusheittokisa piti olla myös mukana, mutta tämä otettiin CTP kisana, koska pituusheittokisa suosii vain kovakätisiä pelaajia, mutta kolmen eri matkan CTP sopii kaikille, jos vaan kyseiselle etäisyydelle jaksaa heittää. CTP kisassa joka matkalta kolmelle lähimmälle pisteet.


MVP Circuit - Ring of Fire

Pelaajana
Noniin kiekot oli saatu kaikille, kisajärjestelyt kunnossa ja homma hoidossa. Sitten itse kisaan.
Ring of Fire lähti omalta osaltani hyvin liikkeelle, kun pistin 4/5 sisään, vaikka jouduin itse kisassa keskittymään puttaamisen sijaan puhumiseen ja koko porukan lähtölaskentaan. Kisakierros kolmella uudella kiekoilla oli melko mielenkiintoinen varsinkin kun taivaalta alkoi vettä tulemaan. Kierroksen sain pelattua +6 tulokseen. Ihan hyvä, kun parhaiten pelannut veti pariin. CTP:ssä en saanut yhtää pistettä. Lopputuloksissa olin jaettu neljäs. Eli ei mitenkään ihan huono sekään.

Kokonaisuudessaan Circuitista jäi hyvä fiilis kaiken säätämisen jälkeenkin. Elämäni ekat kisat, joissa toimin TD:nä. Muutkin tuntuivat viihtyvän ja saatiin nauraa sekä ihastella porukalla hyville ja huonoille heitoille. Toki itsekriittisenä ihmisenä aloin heti miettimään aluksi, että sitä sun tätä olisi pitänyt tehdä toisin ja teinkö lopulta tarpeeksi edes. Kisat kuitenkin vedettiin onnistuneesti alusta loppuun ja se riitti.
Loppuun vielä yhteiskuva.Ei kommentteja: