26.8.2015

Tuotetesti: MVP "Circuit" Relay

MVP julkaisi Circuit- tapahtumassaan uuden aloittelijaystävällisen väylädraiverinsa Relayn. Kyseinen kiekko ei ole kirjoitushetkellä vielä myynnissä eikä virallisesti saanut julkaisupäivääkään, joten kiekkoja on saatavilla todella rajoitetusti. Yhtenä Suomen kahdestakymmenestäkuudesta kiekon omistajana (ellei joku ole ulkomailta näitä lisää hakenut) laitoin kiekon testiin. Testaajaksi sain myös hieman vähemmän kokeneen aloittelijan, jotta saatiin myös heikompikätisten mielipide kiekkoon.

Relayta ei myydä vielä kaupoissa, vaan kiekkoa jaetaan ainoastaan MVP Circuit paketin mukaan.
Kädessä
Kädessä Relay tuntuu melko kapealta draiveriksi. Tuosta kun vielä vähän ottaisi pois ja siipeä muuttaisi, niin mentäisiin jo midarin puolelle. Itsellä on sen verran pitkät sormet, että normaalia powergrip otetta meinasi olla jo vähän vaikea saada. Liekö johtuu myös siitä, että olen tottunut nopeampiin väylädraivereihin.

Lennossa

Aloittelija - Testaajan keskiarvolliset draivit sijoittuvat 60-70m välimaastoon.

Lennossa kiekko lentää melko suoraan ja feidaa vahvasti. Flättinä heitettynä kiekossa näkyy pieni kääntö ja loppuun vahva feidi. Pienessä hyssessä kiekko joko suoristuu tai pitää hysselinjan loppuun saakka. Numeroissa kiekko olisi aika lähellä 6/4/-0.5/2. 

Kokenut heittäjä
Omissa käsissäni kiekko toimi alkuun vähän vaihtelevasti, mutta heittojen kartuttua alkoi pikkuhiljaa kiekko toimia luotettavan samalla tavalla joka kerta. Alkuun kiekko tuntui omissa käsissä melko jyrältä, mutta viimeisimmät heitot ovat tuoneet kiekon alivakauden hyvin esille. Noin sadan metrin heitoissa sai antaa jo kunnolla hyssekulmaa jotta kiekko ei kippaisi rolleriksi. Eli kiekko on alivakaa. Itse arvostelisin kiekon lukemin 6/4/-3/1.5


Loppupohdintaa

Kiekosta jäi vähän ristiriitainen olo. Toisaalta se on loistava hysseflippikone niille kovakätisille pelaajille ketkä sitä tarvitsevat, mutta toisaalta jos kiekon pitäisi olla ensidraiveri jolla aloittelijat ottavat ne tarvittavat lisämetrit, niin MVP:llä on tähänkin tarkoitukseen parempia kiekkoja. Kiekko on aloittelijan kiekoksi mielestäni liian vakaa draiveri ja esimerkiksi aloittelija saa paremmat metrit vaikka Latituden Diamondilla, joka on todella kevyt sekä alivakaa. Realy on vain alivakaa, jos kädestä löytyy valmiiksi ruutia ja tekniikkaa. Kiekon liitokaan ei ole mikään älytön, joten sekään ei anna kiekolle mitään suurempaa hyötyä muita aloittelijoiden kiekkoja vastaan.

Toisaalta jos kiekon tarkoitus on olla tekninen draiveri ja unohdetaan pituusheitto kokonaan, niin silloin kiekko on ihan ok valinta. Kiekko on sopivan vakaa heittää eikä kiekon feidi ole järin suuri, eli kiekon oppii hallitsemaan hyvin ajan kanssa. Osumien ja voiman lisäännyttyä kiekko alkaa muuttumaan alivakaammaksi jolloin siitä saa paremmat metrit irti.


Jos kiekkoon saadaan lisää alivakautta ja liitoa sekä fission muovilla varustettuja kevyitä malleja, niin alkaa aloittelijan pituusdraiverin ainekset olla kohdallaan. Jos haetaan teknista jokapaikan draiveria, niin silti odottaisin Fission versioa, koska tuollaisella 70m heitolla vastatuuleenkaan täysipainoinen Relay ei kippaa. Siksi voi hyvin suositella kevyttä versiota. Kiekko kun ei ole vielä myynnissä, niin siihen voi tulla myös muutoksia, joten jäädään innolla odottamaan mitä sieltä lopulta tulee. Hyvinkään MVP Circuitin aikana kuului erilaisia kommentteja kiekosta. Osa valitti kiekkoja todella alivakaiksi ja osalla taas sopivan alivakaiksi. Itsellä kiekko oli alkuun todella vakaa vaikka kuinka kovaa olisi paiskannut. Nyt kun kiekko on muutaman osuman saanut, niin se on selvästi alivakaa.

Nykyisistä MVP:n valikoimista suosittelisin aloittelijan draiveriksi MVP Impulsea tai Axiom Inspireä mahdollisimman kevyenä. Impulse on Relayta nopeampi, mutta 10-nopeuksisista draivereista alivakain. Tai sitten Axiom Inspire mahdollisimman kevyenä. Keveys tuo kiekkoon alivakautta sen verran, että se on helpompi heitettävä monelle aloittelijalle. Molemmat edellämainitut ovat paljon kovempia flipperi/rollerikiekkoja verrattuna Relayhyn, mutta aloittelijan käsissä sopivan alivakaita.

Ei kommentteja: