19.8.2015

Tuotetesti: MVP Photon & Fission Photon

Tänä kesänä ja kevään aikana MVP on tiputellut markkinoille uuden pitkänmatkan draiverimalliston neljän kiekon voimin. Ensin markkinoille ennätti kulpamuovinen Fission Photon ja perään täysipainoinen isoveli. Tässä testissä käydään läpi molemmat ja katsotaan kumpi lentääkään pidemmälle.

Kädessä
Fyysisesti molemmat kiekot ovat melkoisen flättejä, niinkuin MVP:n draiverit tuppaa olemaan. Fission muovinen Photon on aavistuksen pehmeämpi keskeltä mitä täysipainoinen, joka voi johtua juurikin siitä, että paino kiekossa on vedetty alas juurikin poistamalla muovia keskeltä.

Aluksi näin leveäreunaisesta kiekosta oli hankala saada hyvää otetta, kun pituusdraiverina on käyttänyt hitaampia MVP:n malleja. Kuitenkin muutaman kenttätreenin jälkeen alkoi nämäkin kiekot istumaan paremmin käteen. Jos on tottunut heittämään Nukeilla, Bosseilla, Dessuilla yms. vähän nopeammilla kiekoilla, niin silloin tuskin leveys ei yllätä.

Ilmassa
Fission Photon
Kuplamuoviversio on hitusen alivakaampi mitä verrokkina ollut täysipainoinen Neutron Tesla sekä Photon. Photonille saa antaa hieman hysseä, jotta kiekko kippaa nätisti joko suoraksi tai vähän yli kulmasta ja voimasta riippuen. Omat draivini päätyi tällä lätyllä 110-115m viivoille lähes joka kerta. Kiekko lentää nopean näköisesti ja päätyykiin yllättävän pitkälle kerta toisensa jälkeen. Kiekko on sopivan alivakaa hysseflipillä pituutta heittävälle pelaajalle. ATDG oli antanut kiekolle luvut 12/4.5/-1/2.5, mutta itse antaisin hitusen alivakaamman tuomion. Nopeus ja liito mätsäävät hyvin, mutta mielestäni kiekko kyllä kääntää enemmän. Siksipä itse antaisin kiekolle lukemat 12/4/-1.5/2,5.

Neutron Photon
Täysipainoinen Neutron Photon sen sijaan tuntuu paljon monikäyttöisemmältä kuplamuoviversioon verrattua. Tämä kiekko ei juuri kippaile tai sille ei tarvitse juurikaan antaa hyssekulmaa. Sen sijaan jos pituutta alkaa tällä heittämään, niin kiekoilla voi antaa jopa hieman antsakulmaa. Pienikin hyssekulma omissa käsissä tuotti luotisuoria draiveja varmalla feidillä oli vastatuulta tai ei. Muutaman kerran vastatuuleen pääsin draivaamaan pienellä antsalla ja siitäkin kiekko selvisi hyvän sivuliiton jälkeen vielä feidiin. Yhdessä jo netissä julkaistussa testissä Photonia luonnehdittiin MVP:n destroyerin korvikkeeksi ja kun vertaa Dessun sekä täysipainoinen Photonin lentolukuja, niin aika lähelle ne toisiaan menee. Itse antaisin täysipainoiselle Photonille luvut 12/4/-1/3.
Täysipainoinen Tesla sekä Photon ovat melko lähellä lentoradalta toisiaan, joten jos haluat pidemmälle lentävän Teslan, tässä se on.Yhteenveto
Tämä kaksikko tekee loistavan debyytin uuteen MVP:n pituusdraivereiden sarjaan. Kiekot lentää pitkälle ja parhaiten tuntuu sopivan yli 100m heittäville pelaajille. Siinä missä Fission Photon on selvästi suunniteltu joko "heikompikätisten dessuiksi" taikka puhtaasti maksimi pituusdraiveriksi, niin täysipainoinen versio taas sopii paremmin vastatuuleen heittämiseen ja suoriin pitkiin avauksiin. Itse kannan molempia bägissä juurikin edellämainituista syistä. Pienessä tuulessä ja tyynellä Fission Photon on mitä mainioin pituusdraiveri ja tuulisemmalla säällä täysipainoinen Photon hoitaa loput. Suosittelen!

Ei kommentteja: