17.9.2015

Viikkokisat & Frisbeegolf ohjaaja-koulutus.

Viime viikko oli taas menoa täynnä, kun torstaina tuli haettua tatsa pelaamiseen viikkokisoissa ja lauantai aamuna otettiin seuran neljän muun pelaajan kanssa suunta kohti Raaseporia SFK:n Ohjaaja 1- koulutukseen.

Viikkokisat
Viikkokisat viime viikon torstaina meni ihan mallikkaasti ottaen huomioon, että en ollut melkein kahteen viikkoon pelannut oikeastaan ollenkaan. Lähtö väylältä 9. Pelaaminen oli vähän kaksiosaista. Avaukset ja lähestymiset oli välillä vähän vaikeita, mutta putti toimi loistavasti. Laskujen mukaan yhden alle 10m putin missasin ja taisin lähes jokaiselta metriltä putata 1-10m väliltä kisan aikana. Päivän tulos -3 antoi tällä kertaa 10.sijan.

SFK Ohjaaja 1 koulutus.
Lauantai aamuna otettiin DGH:n neljän muun pelaajan kanssa suunta Raaseporiin Suomen Frisbeegolfkeskukseen Ohjaaja 1-koulutukseen. Koulutuksen tarkoituksena on tehdä kurssin käyneistä pelaajista päteviä frisbeegolfin saloihin ja tekniikkaan perehdyttäviä ja opettavia ohjaajia. Kurssilla meitä oli 12 ympäri etelä-suomea. Meitä ohjaajia ohjaamassa ja opettamassa oli vanha fribakonkari Juho Rantalaiho, eli opettajan pätevyydestä ei ollut kiinni se, että opittiinko itse kurssilla oikeanlainen tekniikka vai ei.

Aikataulu oli melko pitkä ja tiukka paperilla (aamu ysistä ilta kuuteen) ja odotinkin jo, että kyllästyminen iskee puolessa päivässä. Kuitenkaan todellisuudessa aikataulu ei ollut niin raskas ja oikeastaan missään kohtaan ei alkanut kyllästyttää, vaikka koulutuksessa käytiin rystyn ja kämmenen tekniikka pala palalta läpi. Oli todella jännältä ajatukselta lähteä ihan keskelle ei mitään, heittää koko opittu oma tekniikka hetkeksi sivuun ja tehdä ja heittää niinkuin toinen käskee. Tämä oli kieltämättä aika pohtiva ja silmiäavaava kokemus omalle tekniikalleni ja miksi ei kenelle tahansa pelaajalle. Kun mikä tahansa heittotekniikka pistetään atomeiksi ja lähetään opettelemaan uusiksi, niin kurssilla yksi sun toinen alkoi huomaamaan virheitä omassa heittotekniikassaan. Myös itse löysin uusia juttuja.

Sää ei ainakaan ollut esteenä oppimiselle.

Suurimmat oivallukset tapahtuivat kämmenheiton kohdalla. Ensimmäinen oppi tuli otteeseen, jota viilasin hieman. Tämä toi ensin varmuutta heiton lähtöön. Toinen kärsimäni ongelma oli vauhdinoton kanssa. Lähinnä eniten mietitytti onko foressa hyvä ottaa ristiaskel? Kummin päin? Otanko vain sivuhypyn ja sitten heitän? Tähän sain vastauksen ja äkkiä sitä oppi kahden askeleen vauhdinoton, joka heti siirtyi omaan tekniikkaani. Nyt oma foretekniikka tuntuukin melko hyvältä, vaikka toistoja se kaipaa edelleen paljon alle ennenkuin foreen voi luottaa yhtä paljon kuin rystyyn.

Tekniikkaa treenattiin etupäässä erillisillä treenikiekoilla, jotka olivat putteri & midarilinjastoa.
Lauantai iltana käytiin DGH porukan kanssa pelailemassa Kisakeskuksen rata läpi ja väsyneenä heitin radana +9 tulokseen. Nolliin ja pakkaselle ei pitäisi suurikaan ongelma olla päästä, mutta pitkä päivä ajomatkoineen ja tuntien treeneineen verotti kroppaa.

Sunnuntaina vielä puoli päivää käytiin läpi heittojuttuja sekä ryhmien ohjaamista radalla. Kokonaisuudessaan kurssi oli todella hyvä ja tarpeellinen. Kurssin jälkeen kun kotitehtävät on palautettu saa virallistettua kyseisen ohjaajan nimikkeen. Itsellä tarkoituksena on viikonloppuna nämä tehtävät suorittaa. Jos joku lukija sattuu tarvitsemaan tekniikkaansa opastusta tai joku uusi pelaaja tarvitsee oppia oikeanlaiseen tekniikkaan, niin hihasta voi tulla nykimään.

Kaikki ohjaajat saivat omakseen hyvän kattavan materiaalin, jonka avulla voi palauttaa mieleen ohjaajassa käytyjä tekniikoita ja harjotteita.

Koulutuksen jälkeen lähdettiin kotimatkalle ja satuttiin löytämään pian itsemme Landsbron puistoalueen frisbeegolfradalta. Rata oli kokonaisuudessaan tosi hyvä ja yksi parhaita ja viihdyttävimpiä ratoja jota olen itse pelannut. Pelasin radan -3 tulokseen ja tämä oli ihan hyvä tulos ekaa kertaa pelattaessa. Hyvän mielen toi myös poolin bag tag -voitto, jossa jäin viimeiseksi edellisenä päivänä.

Tämän jälkeen en olekkaan päässyt pelaamaan flunssan takia, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä Kouvolaan pelailemaan. Viime viikonloppuna tuli tehtyä sellainen havainto Vector-kiekon kanssa, että kyseinen kiekko lentää jo aivan luotisuoraa. Nyt tuli tilattua toinen Vector bägiin ylivakaaksi midariksi.

Ei muuta kuin etiäpäin kohti pimenevää syksyä.

Ei kommentteja: