30.11.2015

Talvikauden ensiheittoja

Säät kylmenee entisestään ja on Hyvinkäällä nähty lunta peräti 2-3päivää maassakin. Sen sijaan vettä on ensisijaisesti saatu niskaan. Tästä syystä olikin hyvä aika aloittaa tekniikan ylläpito hallitreeneissä.

Ensimmäiset sisätreenit tuli vedettyä jo pari viikkoa sitten ja homma ei ihan mennyt putkee. Kun oli taukoa jonkin verran alla, mutta hinku oli kova päästä heittämään, niin tämä ei aina ole hyvä yhdistelmä. Nimittäin tekniikka unohtuu nopeasti, kun vain haluaa päästä heittämään kovaa. Foreheitoissa lähdin lähestulkoon aina heittämään jalka samassa asennossa kuin rystyltäkin, eli sivuttain. Kun yleisesti ottaen heitän tukijalan varpaat menosuuntaan, niin nyt jalka oli sivuttais suunnassa ja unohdin aina kääntää jalkaa 90 astetta heitossa. Nopeasti kotona huomasi lonkan olevan siinä kunnossa, että pari päivää sai vaivaisesti kävellä. Samoin rystyheitoissa ajoitus oli aika pielessä. Kauheasti koitti vaan saada jaloilla nopeutta, mutta ei se kiekko sen pidemmälle saatika tarkemmin lähtenyt.

Eilen sen sijaan tulin viisaampana hallille. Lähdin heittämään molemmilta puolilta rauhassa. Ensin hain tekniikan kuntoon ja sen jälkeen lisättiin vauhtia. Ja se alkoi toimia. Suht kovatkin heitot alkoi löytää maaliin kentän toisessa päässä. Foreheitoissa on vielä pahaa hajontaa noin pitkällä matkalla tarkkuuden kanssa, mutta toisaalta kun oikeanlaisen tekniikan on vasta kesällä omaksunut, niin ei kaikkea voi saada kerralla. Tälläkin kertaa lonkka tuli vähän kipeäksi, mutta eri paikasta ja eri tavalla. Nyt päivä treenien jälkeen jalat on taas kunnossa, eli nou hätä ja oikeaan suuntaan ollaan menossa.


Vuosi alkaa pikkuhiljaa loppua ja pitäisi vissiin alkaa taas tekemään vuoden yhteenvetoa. Luultavasti vanhaan malliin mennään, eli kolmessa osassa tänne ilmestyy aihe kerrallaan asiaa tältä kaudelta. Nyt ennenkuin edes suuremmin miettii tätä vuotta, niin virallisten kisojen kohdalta tämä vuosi oli itselle pettymys, mutta kaikkien virallisten kisojen ulkopuolisissa kisoissa ja tapahtumissa huikea menestys. Tosin en muista millään kaikkea mitä olen tänne kirjoitellut, niin mieli voi muuttua tässä matkalla :D

Ei kommentteja: