21.12.2015

Kauden 2015 yhteenveto 2/3

Kakkososassa pureudutaan bägin sisältöön. Viime vuosina kiekot ovat vaihtuneet bägissä melko tiuhaan tahtiin, mutta tämä vuosi on ollut poikkeus.


Viime vuoden lopussa esittelin bägini näin:

Putterit
Prodigy Pa 2 x2

Heittoputterit

Axiom Envy x3

Midarit

Axiom Theory
Axiom Alias
MVP Vector x2

Väylädraiverit

Axiom Inspire
MVP Volt
MVP Shock
MVP Resistor

Pituusdraiverit
MVP Impulse
MVP Inertia
MVP Tesla x2
MVP Motion x2

Putterit
Puttiputterit vaihtui aika nopeasti vuoden alussa Soft Atomeihin ja siinä pysyin koko kauden. Heittoputterit on myös pysyneet samana, mutta vuoden aikana myös Proxy kävi bägissä jonkin aikaa viihtymässä ennenkuin hakattu "dark knight" Soft Envy syrjäytti sen.


Midarit
Midareissa Alias sekä alkukauden First Run Vector putosivat pois kauden aikana. Alkukauden pinkki Vector hakkautui vuoden aikana sopivan suoraksi ja siksi Alias jäi työttämäksi. First run vectorin laitoin muuten vaan eläkkeelle, koska tuota ensierän vectoria ei enää mistään saa. Sen sijaan uuden Vectorin ostin suoraksi yleismidariksi. Eli edelleen vedetään kahdella Vectorilla. Ylivakaaksi midariksi nostin bägiin Tensorin, jonka ylivakauden ja liidottomuuden alan vasta nyt huomaamaan. Sen lisäksi olen nostanut bägiin Circuitissa saadun Tangentin, josta on tullut loistava hysseflippimidari. Theory jatkaa edelleen bägissä. Vaikka kiekkoa en ihan hirveästi tarvitsekaan, niin kunnon alivakaa midari on hyvä pitää bägissä. Kun Tangent hakkautuu vielä tuosta vähän, niin Theory voi pudota jo ensi kaudella pois bägistä.

Väylädraiverit
Väylädraiverit ovat vaihtneet aika tiuhasti ja nyt bägistä löytyy vain kolme Voltia kolmella eri muovilla ja kahdella eri painolla. Eclipse Volt on vakaudeltaan tosi suora ja korvasi Shockin. Yleisvoltteina toimivat Fission sekä Plasma volt tuulesta ja pituudesta riippuen. Inspire putosi vasta nyt joulukuussa bägistä pois. Sen vaihdoin nopeampaan kaliberiin.

Pituusdraiverit
Kun tälle kaudelle MVP toi nopeat 12-nopeuksiset draiverit markkinoille, niin koko setti meni uusiksi. Nyt bägistä löytyy alivakaana draiverina tuorein uutuus MVP Orbital, joka on täysipainoisenakin alivakaampi mitä 155g Inspire. Inertia vaihtui Waveen, Motionit vaihtui yhteen Phaseen ja Teslat vaihtui kolmeen Photoniin. Vaikka kiekot vaihtui, niin silti jokainen kiekko lentää samalla tavalla kuin yllämainitut hitaammat versiot. Nuo uudet lätyt vaan lentää vähän pidemmälle.

Eli muutoksia on siis tullut bägiin muutamia, mutta ei radikaaleja. Tietyt mallit on vaikuunnuttaneet paikkansa bägissä ja tuskin heti lähtevät vaihtumaan ensi kaudellakaan. Jos nopeasti listaa mitkä kiekot ovat tämän kauden aikana käyneet bägissä, niin viime vuoteen verrattuna lista on huomattavasti lyhyempi:

Prodigy Pa2
Axiom Proxy
Axiom Alias
Axiom Inspire
Axiom Crave
MVP Shock
MVP Resistor
MVP Impulse
MVP Inertia
MVP Tesla
MVP Motion


NYT
Nyt jälleen bägi on entistä yksinkertaisempi, mutta silti monipuolisempi kuin ennen. Pystyn heittämään uusia draivereita pidemmälle, mutta tekemään samat vanhat temput kuin ennenkin. Kiekkojen määrä on pysynyt samana kuin kauden alussa, mutta yksi midari on tullut lisää ja yksi draiveri vähentynyt. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun vedin alusta loppuun yhden valmistajan alla, eli MVP/Axiom. Eikä ole oikeastaan mitään tarvetta tällä hetkellä olla kokeilemassa uusia merkkejä tai muutenkaan muiden valmistajien kiekkoja. Tämä vähentää aika radikaalisti ostohimoa ja turhia kokeiluita, kun MVP:n kiekkovalikoima ei ole mitenkään äärimmäisen suuri.

Loppukauden, olen pelannut alla olevalla setillä ja sillä mennään ensi vuoden alkuun saakka.

Putterit
MVP Soft Atom x2

Heittoputterit
Axiom Envy x3

Midarit
Axiom Theory
MVP Tangent
MVP Vector x2
MVP Tensor
Väylädraiverit
MVP Volt x3
Pituusdraiverit
MVP Phase
MVP Photon x3
MVP Wave
MVP Orbital

Ei kommentteja: