23.12.2015

Kauden 2015 yhteenveto 3/3

Tämän vuoden kirjoitukset ovat viimeistä silausta vaille valmiit. Vielä loppuun käydään tämän vuoden tavoitteet sekä vähän ensi vuoden juonikuvioita läpi.


Kauden 2015 tavoitteet

Heitä holari
Tänävuonna ei ole holarit kilisseet. Taitaa olla ensimmäinen kerta seitsemään vuoteen kun ei holaria syntynyt vuoden aikana. Tosin onhan tässä vielä tuota vuotta vähän jäljellä...

Heitä kerran 120m rikki millä tahansa kiekolla
Kesällä tuli Pajulahden juoksuradalla rikottua tämä ennätys aika helposti, kun sain käteen MVP Waven. Montaa kertaa en kyseistä rajaa rikki ole heittänyt, mutta muutamia kyllä. 

100m rikki midarilla
Tämä ennätys ei rikkoutunut tänäkään vuonna. 80-90m välillä mennään jatkuvasti.

80m rikki putterilla
Myöskään näille metreille ei menty putterilla. 70m taitaa olla lähempänä.

Kierrä viisi uutta rataa
Uusia ratoja tuli kierrettyä yhteensä neljä: Riksu, Hyvinkää sekä Raaseporissa kaksi rataa. Eli neljään uuteen rataa päästiin. Sen lisäksi Kangasniemellä, Nastolassa sekä Orimattilassa oltiin tehty muutoksia, eli layoutit olivat hiukan uusia. Kuitenkaan viittä itselle täysin uutta rataa ei tullut kierrettyä.

Hyvinkään vanha sekä uusi rata pelattava tulokseen par- tai alle.
Seuranmestaruuskisoissa uusi rata tuli pelattua pariin ja vanhalla radalla viikkokisoissa sivuttiin muutamaankin kertaan omaa ennätystä -7.

Rating yli 900 ainakin kerran kauden aikana
Ei päästy edes lähelle. Koko vuonna ratingit vain putosi.

Rating yli 910 ainakin kerran kauden aikana
Ei sinnepäinkään...

Tänävuonna täyttyi siis 2/8 tavoitetta. Se on siis puolet paremmin mitä viime vuonna.


Kauden yhteenveto & ensi vuoden suunnitelmia

Jos jotenkin hienosti pitäisi tämä kausi niputtaa, niin sanoisin, että kausi on ollut pitkä mutta keskivertopettymystä parempi kausi. Viime vuotta kutsuin välivuodeksi eikä oikein tämäkään vuosi nostanut peliä uuteen nousuun. Toki pilkahduksia omasta huipputasosta näkyi ja usko omaan peliin on edelleen raudan luja. 900-pisteen ratingraja ei vieläkään mielestäni ole mikään ihmeellinen suoritus. En vain jostain syystä onnistu oikealla hetkellä. Nyt se on se asia mitä pitäisi lähteä purkamaan, että mikä pelissä laahaa ja miksi. Teknillisesti pystyn kyllä lyömään tarvittaessa kovaakin tulosta kehiin, mutta täyden potentiaalin käyttö jää vain hetkittäisiksi ja huippupäivän sekä "normipäivän" tasoero on liian suuri. Etupässä siis normipäivää pitäisi lähteä petraamaan, koska samalla pelillä, kiekoilla ja kropalla ne huippukierroksetkin pelataan.

Ensi vuonna on vielä yksi asia jota en ole kisaurallani kokenut, jonka haluan kokea. SM-kisat. En puhu pelkistä yksilökisoista vaan yleisesti. Ensi vuoden tavoitteena onkin päästä sisään Pari-SM kisoihin, jotka pidetään Hyvinkäällä. Muuten kisailua taidan jatkaa tämän vuoden malliin: viikkokisoja lähialueella sekä lähialueen PDGA kisat. Hyvinkääkin järjestää jo sen verran monet kisat vuodessa, että voisin pelkästään niillä jo täyttää oman kalenterin. Joka viikko kuitenkaan ei jaksa olla menossa ja itselle sopii parhaiten vieläkin yhden PDGA kisan rytmi kuukaudessa. Toki aina niitä yllärikisoja tulee sieltä sun täältä ja niihin lähdetään mukaan jos fiilistä löytyy. Kangasniemelle olis ensi vuonnakin siisti päästä pelailemaan vaikka viikkikset. Nyt kun vielä voittoprosenttini siellä on 100%.

Viime kauden lopulla puhuin myös hauskan pidosta ja miksi oikeasti edes pelaan. Kun alkukaudesta peli kisoissa ei luistanut, niin jätin kisat vähemmälle ja pelasin enemmän omalla mukavuusalueella, eli kotiradalla, jotta sai paketin taas kasaan. Loppukaudesta alkoi tulosta näkyä pikkuhiljaa. Tämän kauden aikana tuli myös keskityttyä muuhunkin kuin kisailuun. SFK:n Ohjaaja 1 koulutus oli aivan mahtava ja olen koulutuksessa opittuja juttuja hetkittäin päässyt käyttämäänkin niin omassa kuin muiden heittoja tarkastellessa. Ensi vuonna tähtäimessä on Ohjaaja 2 koulutus. Ja 2017 jos Valmentaja 1 -kurssi saadaan aikaan, niin se on se päämäärä mihin haluan tähdätä. Jos ei oma kisaura lähde nousuun, niin koitetaan auttaa niitä joilla se vielä voi lähteä. Itse näen, että frisbeegolfissa voi olla monella tapaa hyvä. Itse pelaaminen on lopulta vain yksi osa lajia. Hyvät kisat ei järjesty itsestään, hyvät tapahtumat ei mainosta itseään, aloittelijat eivät välttämättä koskaan kasva mestareiksi ilman opettajaa. Sitten tarvitaan niitä kierroskavereita jotka antaa tälläkin tasolla hyvän vastuksen jos ei pelillisesti, niin läpänheitossa ainakin. Kaikenlaista osaamista lopulta tarvitaan. Se tästä lajista tekeekin siistin. Pääasia että on kivaa ja on hyvä porukka ympärillä!

Blogi alkaa olla tältä vuodelta loppuuntaputeltu ja pelit jotakuinkin pelattu. Joulu menee Tuusulan suunnilla ja varmaan välipäivillä tulee vielä bägi heitettyä selkään ja kinkkua sulateltua radalla. Nyt kun täällä etelän lämpöisessä paljoa lumiakaan olla nähty. Kiitos ja kumarrus kaikille lukijoille tänäkin vuonna! Ensi vuonna pyörähtääkin meikän blogissa käyntiin ns.uhmaikä eli viides vuosi. Uusia kuvioita aletaan säätämään taas alkuvuodesta niin blogissa kuin kentälläkin. Nyt satuin löytämään lisäosan blogiin jolla sain jo musat tänne. Koko soundtrack löytyy meikän soittolistalta mikä soi pelatessa korvissa. Jos et tykkää, niin vaimenna.

Hyvää joulua ja tulosrikasta uutta vuotta 2016!

Ei kommentteja: