21.3.2016

In the bag 2016 2/2

Toisessa osassa katsotaan läpi järeämpi kalusto, eli niin väylä- kuin pituusdraiveritkin. Lopussa vielä vähän juttua mitä muuta repusta pitää löytyä hyvien kierrosten takaamiseksi.


Väylädraiverit:
3x MVP Volt


Väylädraivereita käytän melko vähän, mutta silloin kun niitä tarvii, niin valinnanvara pitää omassa bägissäni olla tarpeeksi suppea ettei tarvitse alkaa arpomaan. Käytän kolmea eri muovin Voltia. Fission Volt, eli kuplamuovimalli on helposti flippaava kuluneisuuden takia. Plasma Volt taas on yleisdraiverini, kun pituutta väylällä on 70-90m. Kyseinen lätty tekee pienen ässän, mutta kestää myös hyvin tuulta ja omaa näistä kiekoista parhaan liidon. Eclipse Volt taas on lähes luotisuora jyrä. Vastatuuleen kiekko kääntää hieman, mutta palautuu aina luotettavasti.


Pituusdraiverit
MVP Orbital
MVP Wave
MVP Phase
3x MVP Photon


Pituusdraivereissa käytän lyhyesti sanottuna koko MVP:n tämän hetken pisimmälle lentävää sarjaa ja tuskin tulen vaihtamaan vielä nopeampaan joka on tulossa. Korkeintaan jotain nopeampaa Fission Photonia tai Waven korviketta voisin kokeilla pituusheittoon, mutta katsotaan onko niistä lopulta enää hyötyä.

Alivakaana draiverina käytän Orbitalia, joka on todella alivakaa. En pysty heittämään kiekkoa rystyltä täysiä vauhdin kanssa missään kulmassa ilman rolleria, mutta esimerkiksi paikaltaan draivatessa kiekko on mahtava ässädraiveri. Samoin forella kiekolle voi antaa kunnolla hyssekulmaa ja huonosta foresta johtuen saan sillä hyvin metrejä, kun kiekko tekee ison ässän. Toinen alivakaa draiveri bägissäni on Wave. Wave tuli viime vuonna bägiin Neutron-muovilla ja rikkoi heti pituusenkkoja omissa käsissäni. Nyt ennen joulua sain hankittua Proton version ja kyseinen kiekko on vielä vähän liian vakaa pituusheittoon, mutta pienen kulutuksen jälkeen se varmasti lähtee isolla ässää hyville metrilukemille. Phase taas edustaa vakauden toista päätä bägissä. Se on koko bägin ylivakain draiveri skippeihin, hyssepommehin sekä kovaan tuuleen.

Yleisdraivereina bägissä on Photonit kolmella eri muovilla. Aikoinaan Voltin jälkeen siirryin Teslaan, kun se oli "nopeampi Volt". Nyt viime vuonna jätin Teslat pois, koska Photon on kuin "nopeampi Tesla". Fission Photon toimii tällä hetkellä pituusdraiverinani. Se on kevyt kuplamuovilätty, jolla on hyvä heittää pitkiä hysseflippejä. Kyseinen kiekko saattaa vaihtua uuteen tämän kauden aikana, koska on jo melko paljon iskua ottanut, mutta silti pitänee paikkansa bägissä. Tai sitten kulunut Fission Photon tiputtaa Waven tai Orbitalin pois. Aika näyttää. Yleisdraivaukseen käytän joko Neutron tai proton Photonia. Proton-versio on huomattavasti vakaampi sekä suorempi ja se soveltuu paremmin tuuliselle kelille.


Muut tavarat
Pyyheet
Dirt bag
Markkerit
Sääntökirja
Aurinkolasit
Urheiluteippi
MVP Ranneke
Hiomapaperi

Bägistä löytyy mahdollisimman käytännölliset härpäkkeet. Tuo MVP:n ranneke ei nyt sinänsä ole muuta kuin onnea mukana tuomassa yleensä omassa ranteessa. Noiden lisäksi nappikuulokkeet ovat liittyneet bägin vakiovarustukseen. Kuvassa piiloon on jänyt roikkumaan viime vuotinen Bag Tag numero 497, joka taisi mulle jäädä päättäjäiskisojen romahduksessa.

Tällaisella setillä sitten. Bägi saattaa vaihtua tänä vuonna joko uuteen versioon Ranger bägistä, MVP:n uuteen reppuun, Gripiin tai Haltin bägiin. Jokaisessa on omat hyvät sekä huonot ominaisuudet ja niiden väliltä pitäisi valkata. Mutta se ei ole ihan tämän päivän murhe ja kaikki edellämainitut bägit ei ole edes vielä markkinoilla, eli ei kiire. Ehkä jouluksi sitten taas...

Ei kommentteja: