1.4.2016

Pääsiäisheittelöt

Viime viikolla vietettiin pääsiäistä ja sain vihdoin sen verran itseni kuntoon kahden viikon flunssan jälkeen, että pääsin vihdoin korkkaamaan tämän vuoden ulkokauden.


Käväsin viime sunnuntaina Hyvinkään vanhalla radalla pelailemassa viimeisiä kertoja talvileiskaa ennen kuin kesälayout tuli käyttöön muutama päivä sitten. Peli tuntui kahden viikon tauon jälkeenkin yllättävän hyvältä puttaamista lukuunottamatta. Kierroksen pelasin pariin. Alkuun pirkkoja hyvillä avauksilla ja muutama par huonolla putilla. Putissa eniten tällä hetkellä ongelmana voiman käyttö. Tuntuu, että ulkona putteri vain putoaa kuin kivi varsinkin yli viiden metrin puteissa.

Hyvinkää vanha rata alkaa olla hyvässä kunnossa, mutta jäätä sekä lunta on paikoitellen. En ole vielä kesälayoutia kerennyt käydä pelaamassa, joten en tiedä tarkkaa lumitilannetta. Huomenna pelataan Hyvinkään seuran omat avajaiskisat molemmilla radoilla, joten silloin viimeistään näkee ratojen sekä oman pelikunnon.
Tiit oli hakattu auki, joten avaamisen kanssa ei ollut ongelmaa.
Reilun viikonpäästä sitten alkaa oikea kisakausi kahdella kisalla samalla viikonlopulla, kun Hyvinkään startti PRO sekä AM polkaisee kisat käytiin. Vähän jo valmiiksi jännittää, koska yleensä näin alkukaudesta en ole kauhean iskussa pelaamattomuuden takia. Toki radat ovat tutut, mutta yleensä homma ei kaadu ratojen vaikeuteen, vaan treenaamattomuuteen. Putti on yleensä vähän nihkeetä ja syvyysnäkö ei lähestymisissä ole ihan tikissä. Parhaansa sitä koittaan antaa silti ja onhan tässä aikaa treenata. Myös Hyvinkään seuran viikkokisat alkavat ensiviikolla torstaina vanhalla radalla, joten kerkee ainakin kerran vanhan radan pelata läpi ennen kisoja.

Viikonloppuna olisi PRO kisoihin tarkoitus tehdä varmaan urani ensimmäistä kertaa fyysinen pelikirja Hyvinkään uutta rataa varten. Vaikka rataa olen pelannut, niin rata ei silti ole ihan 100% muistissa. Osa väylistä muistuttaa hieman toisiaan ja väärällä kiekolla avaaminen voi olla kohtalokasta. Tästä syystä vedän luuriin kaikkien väylien avausheittoon tarkoitetun kiekon ja tavan, niin ei tarvitse pohtia tiillä mitä tekisi.

Näillä eväillä kohti avajaiskisoja.

Ei kommentteja: