13.5.2016

Helaheitot 2016 jälkilöylyt, viikkokisat ja muuta mukavaa

Tähän mennessä suurimmat ja kauneimmat Helaheitot käytiin viime viikon torstaina Orimattilassa. Kisa oli siinäkin mielestä loistava, että kerrankin TD oli tilannut kylmän ja sateisen sään tilalle kuuman ja aurinkoisen sään. Mikäs siinä oli heitellä kesäsäässä. 

Jäi Helaheitoista ainakin pelaajapaketin kiekko ja rannenauha.
Kisaa varten tein pieniä muutoksia bägiini. Tarvitsin mukaan alivakaampaa repertuaria, joten tiputin Waven pois ja otin tilalle kuluneemman Inertian. Eli käytännössä sama kiekko, mutta eri nopeus. Samalla vaihdoin Plasma Voltin pois Axiomin Craveen. Crave on uutena kuin hakattu Volt, joten se sopi paremmin kuplamuovi voltin sekä suoran jyrän Voltin väliin. Samalla nostin kevyen Inspiren (alivakaa 155g väylädraiveri) bägiin varuilta. Kiekkoa ei tosin tullut kertaakaan käytettyä. Craven saatan jättää muutenkin bägiin, koska se on jälleen vakuuttanut meikäläisen lennollaan.

Vesimeloni Crave kenttätestissä ennen kisoja.

1.kierros
Eka kierros lähti käyntiin ehkä itselle yhdeltä vaikemmista väylistä, eli pitkä par neljä väylä numero 8. Homma lähti käyntiin hyvällä mallilla ekat neljät väylää. Pelissä ei oikein ollut alusta lähtien tekemisen meininkiä ja varsinkin tämän kauden kantava voimani putti oli pahasti hukassa. Koko kierroksesta ei oikein jäänyt muuta mieleen kuin turhautuminen omaan peliin. Yhtäkään pirkkoa en ekalla kierroksella ottanut ja pirkkoputilla olin laskujeni mukaan neljästi. Jokainen putti joko rautoihin tai ketjuista ulos. Väylällä 3 metsässä lähestyessä jotenkin onnistuin vääntämään oikean jalan nilkan niin, että nivelsiteet huusi hoosiannaa. Alkuun nilkka ei tuntunut kovin pahalta kunhan pysyi liikkeessä että jalka alkoi turtua. Kuitenkin kipu veti vähän pasmat sen verran sekasin ettei loppukierroksesta oikein tullut mitään. Lopputulos +7 ja yllättäen olin silti sijalla 15/46. Kyllä huomaa, että MA3 sarja on se omin sarja meikäläisen tasolle.

Välitauko - kahvia ja pullaa ja aurinkoa ja kebabia ja limonaatia ja muiden pelaajien seuraamista.

2.kierros
Kierrosten välissä oli kolme tuntia taukoa, joten syödä, levätä ja muiden pelejä kerkesi katsella ihan rauhassa. Tauko tuntui jopa lähes liiankin pitkältä,mutta kerkesipäs siinä hyvin palautua.
Toinen kierros lähti käyntiin väylältä 15. Kakkoskierros lähti huomattavasti paremmin ja varmemmalla fiiliksellä liikkeelle. Ensimmäisen 11 väylän jälkeen olin jo heiton pakkasella puhtaalla par pelillä ja yhdellä pirkolla. Sitten alkoi vaikeat väylät ja oman pään vaikeudet. En tiedä pääsikö kuuma päivä jotenkin yllättämään, kun pää alkoi hajota loppua kohden ja ajatus ei meinannut oikein kulkea. Kutosväylällä lähdin huonosta avauksesta huolimatta puskemaan korille ja puttailemalla otin tuplabogin. Tosin tätä vähän korjasin heti sillanalitus väylän pirkolla. Se ei tosin paljoa ilahduttanut kun kasiväylän avaus jälleen täydellinen ja päätin lähteä hakemaan pirkkoa. Heikko jatko, vielä heikompi lähestyminen, putti ohi korista, toinen putti ketjuista ulos ja tuplabogi korttiin. Typerällä pelaamisella turha tuplabogi. Loppuväyliltä vielä kolme bogia. 

Tulos tuntui todella pahalta, mutta onneksi kaksi pirkkoa vähän tasoitti peliä ja lopputulos +5. Parempaan olisi kyllä pystynyt jos olisi vain keskittynyt pelaamaan varmaa peliä. Mutta nyt kävi näin ja ensi kerralla olen viisaampi. Loppusijoituksissa olin kuitenkin sijalla 13/45 joka oli ihan kohtuullinen siihen nähden, että töhöilin molemmilla kierroksilla. Pariin pystyisi kyllä kierroksen painamaan kunhan pelaisi vaan tarkasti. Kokonaisuudessaan kisasta jäi hyvä fiilis. Järjestelyt toimi, ilma suosi ja oli kivaa päästä taas kisailemaan. Seuraavat kisat on vielä vähän mysteerit, mutta eiköhän kesäkuulle jotkut kisat satu eteen.

Nilkka otti vähän runtua sen verran, että vajaan viikon heittotauko teki terää.
Viikkokisat
Eilen tuli jälleen pyörähdettyä viikkokisoissa ja homma ei jostain syystä oikein ottanut sujuakseen varsinkaan putin kohdalla. Jostai syystä pehmeä Atomi jäi puteissa käteen ja tuntui tahmealta käteen. Kova taas tuntui pölyiseltä ja liukkaalta vaikka kuinka kasteli, kuivasti ja hinkkasi. Tulos olisi ollut hyvinkin pakkasella, mutta muun muassa kymppiväylällä olin puttaamassa paria ja lopulta otin triplan korttiin. Eli ei ihan menny niinku strömsössä. Lopputulos +1 jäi vähän hampaankoloon, mutta onneksi viikkokisat on joka viikko.

Tämän kirjoituksen myötä tämä blogi jälleen on saavuttanut yhden virstanpylvään, kun Helaheittojen kertomus sai toimia blogin 300. julkaisuna. Onnea minä, onnea Helaheitot :)

Ei kommentteja: