28.6.2016

Isojen poikien kiekot 1/5 - Westside Discs Kohtalo

Westsiden Kohtalo saa kunnian toimia ensimmäisenä "isojen poikien kiekkojen" draivereiden arvostelunkohteena. Jokainen tuleva arvostelu siis tullaan tekemään markkinoiden erittäin nopeista kiekoista, joihin tarvitaan jo vähän jerkkua, jotta kiekko lentää sille tarkoitetulla tavalla.


Kädessä
Kädessä kiekko tuntuu tottakai leveältä ja matalalta niinkuin 14-nopeuksinen kiekon jo kuuluukin kuulua. Kiekko ei kuitenkaan ole mitenkään vielä liian matala ja kiekosta saakin ihan hyvän gripin pienen totuttelun jälkeen. Vaikka kiekko onkin matala käteen, niin silti esimerkiksi verrattuna Discraftin Flickiin kiekko ei tunnu ihan niin matalata kuitenkaan. Istuvuutta lisää se, että rimmi (ainakin omasta mielestäni) tuntuu muita tulevia testikiekkoja hitusen avoimemmalta. Sormet tuntuvat jäävän luonnollisempaan asentoon ja sormen päät saadaan helpommin kupua vasten.


Ilmassa
Täysiä heitettäessä kiekko tekee kauniin pienen ässän ja kiekolle saakin antaa hitusen hyssekulmaa jottei kiekko kippaa rolleriksi. Vaikka puhutaan 14-nopeuksisesta draiverista, niin Kohtalo kääntää tekemään ässää yllättävänkin helposti. Hyvänä yleissääntönä draivereiden valinnan kohdalla pidetäänkin sitä, että kun nopeusluvun perään lisätään nolla, niin saadaan oikea pituus kiekolle jotta se toimii oikein. Kohtalo mielestäni antaa tämän teorian kohdalla hyvin anteeksi. Oma käteni riittää kovimmillaan 110-120m viivoille ja kiekko tuntuu silti toimivan niinkuin pitääkin. Alle sadan metrin heitoissa kiekko ei kuitenkaan tee muuta uin lentää suoraan ja feidaa.

Yhteenveto
Destiny, eli Kohtalo on näinkin nopeaksi draiveriksi melko "aloittelijaystävällinen". No okei, ihan aloittelijalle kiekko ei todellakaan sovi, mutta jos kättä riittää yli sataseen, niin kiekkoa kannattaa jo kokeilla. 14-nopeuksisessa kiekossa alkaa olla selvästi huomattavissa se, että jos kiekkoon ei saa satasen matkan verran voimaa alle, niin kiekko ei juuri muuta tee kuin menee suoraan ja feidaa rankasti. Tuo satasen pituus on siis oiva raja kiekolle, että kannattaako lätyn jättää hyllyyn vaiko ei.

Kiekon liidoksi on lupailtu peräti kutosta, joka on melko kova näin nopeisiin kiekkoihin. Kiekko kyllä liitää hyvin, mutta itse pudottaisin ehkäpä yhden tai puolikkaan pykälän liidosta pois. Kun kiekkoa vertaa hitaampaan Saintiin, jonka liito on pykälän parempi, niin yhden luvun välille tulisi melkoinen ero. Samoin kun Kohtaloa vertaa Discmanian Jackaliin jossa liito on sama, niin ei voida puhua samanlaisesta eteenpäin puskevasta mahtavasta liidosta Kohtalon kohdalla. Tälloin itse antaisin kiekon lentoarvoksi 14/5/-2/3. Kiekon kääntö ja feidi ovat melko realistiset. Tässä kohtaa tosin pitää todeta sekin, että tuo -2 kääntö olisi selvempi jos kättä olisi kymmenen metriä pidemmälle. Oletankin, että tuo lentoarvo on realistinen juurikin 120-140m heitoissa.

Kokonaisuudessaan Westsiden Kohtalo on loistava limppu. Jos Pohjolan Isäntä on liian ylivakaa tai sopiva vasta hakattuna, niin kannattaa kokeilla Kohtaloa.
Tämän testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: