12.7.2016

Isojen poikien kiekot 4/5 - MVP Neutron Octane

Toiseksi viimeisenä nopeana draiveina testiin tuli koko joukon hitain uutuus MVP Octane. Blogissa on ennenkin ollut paljon MVP:n kiekkoja testissä ja jokaisella aikaisemmalla uudella pituusdraverilla olen rikkonut omia pituusennätyksiä. Olisiko tälläkin kertaa GYRO-teknologia vastaus pisimpiin draveihin?


Kädessä
Kädessä kiekosta huomaa heti, että Octane on huomattavasti syvempi käteen kuin muut testikiekot ja samalla ainakin itselleni se istuu koko joukon parhaiten käteen tästä syystä. Sen sijaan aikaisemmista MVP:n kiekoista poiketen sekä muihin testikiekkoihin verraten Octanessa on huomattavasti suurempi kupu, jonka valmistaja kertoo tuovan brändin hitaampiin kiekkoihin verrattuna lisää liitoa. Eli MVP on tehnyt asiat juuri päinvastoin kuin edellisessä testissä ollut Latitude, jonka HEX-teknologia vähentää liitoa, mutta tekee kiekosta nopeampilentoisen ja nopeusluokitukseltaan jopa 15-nopeuksisen. Octane onkin nopeusluokkaa 12-13. Kiekon sisämuovi on hyvin lähellä aikaisempaa nopeusluokkaa, mutta tosiaan kupua on enemmän. Kiekon siipimuovia on sen sijaan levennetty joka tekee siitä nopeamman.

Ilmassa
Octanea kuvaillaan valmistajan sivuilla alivakaaksi tai vakaaksi draiveriksi ja sen pitäisi vastata hitaampaa Photonia, joka tässäkin blogissa on testissä ollut. Ensimmäinen havainto lennossa Octanesta oli se, että se on koko porukan selvästi vakain kiekko. Vaikka kiekkoon kuinka runttaa vauhtia flättinä heitettynä, niin kiekko ei vaan käännä, vaan lentää luotisuoraan ja feidaa lopussa. Vaikka kiekko ei käännäkkään, niin se lentää suoraankin yllättävän pitkälle. Pienellä antsalla kiekko pitää maagisen hyvin kulmansa todella pitkään ja vaivoin lähtee lopussa feidaamaan, varsinkin jos heitto ei ole tarpeeksi korkea. Liitoa kiekossa on yllättävän hyvin noin vakaaksi kiekoksi. Kuvun kasvattaminen nopeimpiin draivereihin on siis kannattanut.


Yhteenveto
Octane on mielenkiintoinen kiekko kokonaisuudessaan. Octane lensi monesti lähes samoille metreille kuin muut kiekot, vaikka se ei tehnyt lainkaan ässää. Jos kiekon pitäisi olla nopeampi Photon, niin kiekko on mielestäni liian vakaa täysipainoisena, jotta se vastaisi täysipainoista Photonia. Frisbeepoint oli antanut kiekon lentoarvoiksi 13/6/-2/3. Nopeus ja liito kiekossa pitävät hyvinkin paikkaansa, mutta itse antaisin kiekolle hitusen vakaammaan tuomion. Oman arvion mukaan kiekko olisi 13/6/-0.5/3.

Kenelle kiekko sitten sopii? Tällä kiekolla ei irtoa välttämättä ne kovimmat metrit ainakaan niiden osalta joilla pituusheitossa kiekko putoaa ennen 110m viivaa maahan. En itseasiassa tiedä edes kuinka paljon kättä tarvitaan, jotta tämä kiekko olisi alivakaa. Heikompikätisten, eli myös meikäläisen auusia pituusenkkoja etsiessä kääntäisin katseen MVP:n valikoimassa Catalystiin päin. Kyseinen kiekko oli myös verrokkina tälle kiekolle testien aikana ja sain huomattavasti paremmin metrejä irti Catalystillä verrattuna Octaneen sen alivakauden takia. Octane kuitenkin sopii loistavasti vakaaksi yleisdraiveriksi tai vastatuulidraiveriksi pitkiin avauksiin.


Tämän testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: