22.7.2016

Isojen poikien kiekot 5/5 - dynamic Discs Freedom

Joukon viimeisenä mutta ei vähäisimpänä löytyy Dynamic Discsin nopea alivakaahko pituusdraiveri Freedom. Freedomissa ei ole turhia kikkailuja koitettu kehittää, vaan kiekko on profiililtaan jo nopean näköinen ja oloinen.Kädessä
Kädessä Freedom tuntuu koko testiporukan matalarimmisimmältä käteen, vaikka kiekkojen mittoja verrattessa asia ei näin olekaan. Itselleni on alusta saakka tuntunut, että en meinaa saada Freedomista kunnon powergrip-otetta kiekon mataluuden takia, mutta taas kämmenheittoihin kiekko tuntuu istuvan parhaiten käteen koko porukasta. Kiekko näyttää muutenkin omiin silmiin koko porukan fläteimmältä kiekolta.

Ilmassa
Kun kiekon lentoarvoja vertaa Kohtaloon, pitäisi kyseessä olla lähes sama kiekko, mutta vain huonommalla liidolla. Näin ei kuitenkaan ihan ole. Oma Freedomini oli hitusen alivakaampi mitä Kohtalo ja on näin ollen alivakain kiekko kaikista testikiekoista. Kuitenkin ero Kohtaloon on melkoisen pieni, eikä Freedomkaan mikään flipperi ole. Freedom on parhaimmillaan pitkissä hyzerflip avauksissa, jolloin ei ole paljoa ainakaam vastatuulta. En saanut tällä kiekolla ihan sitä koko porukan pisintä heittoa tehtyä, mutta tämä kiekko oli toistuvasti joukon pisimmällä muutaman metrin erolla, kun heitin koko testikiekkoarsenaalin putkeen ilmaan.

Yhteenveto
Ennen testejä en oikeastaan odottanut tältä kiekolta mitään ihmeitä. Se ei ollut paras liidoltaan lukujen mukaan eikä se sisällä mitään uutta teknologiaa tai muutakaan mikä erottaisi sen muista kiekoista. Se vaan näytti kädessä todella flätiltä ja nopealta. Kuitenkin toistuvien heittojen jälkeen kyseinen kiekko löytyi useimmin koko porukan pisimmältä sen nopeuden alivakauden takia. Jos Kohtaloa heitettäessä kiekko antoi heikompikätisille anteeksi liidolla ja alivakaudella, niin tämä kiekko on koko porukan ystävällisin kiekko heikompikätisille ja tätä uskaltaisin suositella jopa 90-10m heittäville. Toki on eri asia saavatko 90m heittävät kiekolla niitä pisimpiä heittoja, mutta luultavasti kiekko kääntäisi tällä matkalla jo.

Lentoarvoiksi valmistaja kiekolleen on antanut 14/5/-2/3. Itse antaisin lähes samat 14/5/-2.3/3. Kääntöä on hitusen enemmän mitä Kohtalossa, mutta ei kuitenkaan niin radikaalisti, että se yltäisi -2.5 tulokseen. Tämä kiekko kyllä yllätti positiivisesti ja uskoisin monen saavan tästä hyvän hysseflippikiekon itselleen pitkiin draiveihin. Freedomille kun oppii antamaan sopivasti kulmaa (omissa noin 110m metrin heitossa kulmaa oli lähes 45-astetta), niin tämä kiekko liitelee nätisti ja kauas. Jos Kohtalo ei istu käteen, ja etsit korvaavaa kiekkoa Trilogy-valmistajien kiekoista, niin Freedom on loistava vaihtoehto.

Tämän testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: