25.7.2016

Isojen poikien kiekot - EXTRA

Kerrankin kun pystyi tekemään monen kiekon vertailun, jossa kiekot olivat ominaisuuksiltaan sekä tarkoitusperältään samanlaisia, niin voin tehdä hieman tarkemman loppuyhteenvedon.

Kun aloittelin frisbeegolfia, niin mentiin vielä 12-nopeuksisissa kiekoissa. Tämän jälkeen muistaakseni Boss sekä Nuke tulivat markkinoille ensimmäisinä tunnettuina 13-nopeuksisina kiekkoina. Hieman myöhemmin Westside toi Pohjolan Isännän peliin, joka taisi olla ensimmäisiä PDGA hyväksyttyjä 14-nopeuksisia kiekkoja. Nyt 14-nopeusluokka on tullut jäädäkseen ja antaa uuden standradin markkinoinnin nopeimmille kiekoille.


Faktatietoa kiekoista
Nyt kun pääsi kokeilemaan montaa yhtä nopeaa ja lähes samannopeuksista kiekkoa, niin täytyy muistuttaa, että ihan jokainenhan näistä kiekoista ei hyödy. Nopeampi kiekko kun ei aina tarkoita pidempää matkaa lentoa. Rehellisesti sanoen oma käteni ei tunnu riittävän näille kiekoille, jotta saisin täyden hyödyn irti ja olen kuitenkin joidenkin mittareiden mukaan "kovakätinen", kun yli 100m täyttyy. Ainoastaan alivakaimmat kiekot tuotti kovimmat metrit, kun hysseä sai antaa ihan huolella. Näistä kiekoista varmasti hyötyy vähempikätisetkin, kun ne lähtee kääntämään ässään vähemmällä voimalla. Eli todellisuudessan alle 100m heittävät hyötyvät etupäässä Kohtalosta sekä Freedomista. MVP Octane oli ehkä hitusen vääränlainen kiekko verrattuna muihin testin lättyihin, mutta MVP Catalyst (joka julkaistiin testien aikana) taas on todella sopiva heikompikätisillekin ja itselle kiekko meni bägiin suoraan. Tosin 110m matkalla kiekko on jo todella alivakaa, joten kulman kanssa kikkailu tulee tutuksi.Omat muistiinpanot kiekoista

Jokainen kiekkohan kuitenkin lensi hyvin omissa käsissäni ja jos joku näistä kiekoista pitäisi valita jollain tapaa omasta mielestä testivoittajaksi, niin se olisi Dynamic Discsin Freedom. Kiekko lensi helposti pitkälle ja oli monesti se pisimmälle lentävä kiekko. Kuitenkaan en välttämättä sitä suoraan omaan bägiini valitsisi, koska kiekko on tosi matala ja leveä. Tämä yhtälö ei vaan sovi mun kouraan. Itse sain paremman ottaan Westsiden Kohtalosta, joka myös on melko matala, mutta kyseinen kiekko lähti varmemmin oikeaan suuntaan eikä lipeämisiä juuri tapahtunut. Tämä testisetti oli myös hyvä opetus itselleni: pysy vaan niissä 12-13 nopeuksisissa lätyissä.

Ei kommentteja: