30.7.2016

Jotain vanhaa, jotain uutta 1/5 - Discraft Elite-X Soft Roach

Toisessa tuotetestisarjassa tutustutaan osittain jo vanhempiin kiekkoihin uusilla muoveilla, tai uusiin kiekkoihin vanhoilla muoveilla. Ensimmäinen testattava on Discraftin 2015 vuoden Ace Race - kiekko Roach.


Kädessä
Roach on melko syvä (mutta silti beaditon), pyöreäreunainen sekä päältä flätti putteri. Elite-X muovisena kiekko erittäin nihkeä sekä sopivan pehmeä, jotta kiekosta saa todella pitävän gripin. Muovi muistuttaa pehmeää Prodigyn 300-sarjan muovia. Tämä kiekko istuu itseasiassa erittäin hyvin käteen varsinkin putatessa. Heitettäessäkin kiekosta saa hyvän otteen, vaikka kiekko onkin melko syvä. Todella kiva putteri käteen varsinkin tällä muovilla.

Kiekon siipi

Kiekon rimmi on suora ja melko avonainen.Ilmassa

Discraft on luokitellut kiekkonsa suoraan lentäväksi ja Frisbeepointin sivuilla kiekon lentoarvoiksi on laitettu 2/3/-1/2. Kovaa flättinä heitettynä kiekko kääntää koko matkan hitaasti eikä juuri feidaile takaisin. Pienessä hyssessä kiekko suoristuu ja lentää nätisti luotisuoraan maahan saakka. Korkeissa heitoissa voi jo pientä feidiä olla havaittavissa. Putatessa kiekko on luotisuora ja helposti ennakoitavissa. Feidiä ei ainakaan omalla puttityylilläni juuri kiekossa ollut putatessakaan (puttaan enemmän spinniputilla).


Yhteenveto

Discraftin Roach on positiivinen lisäys valmistajan putterivalikoimaan. Se muistuttaa hitusen Challengeria, mutta on kuitenkin selvästi alivakaampi lennoltaan. Lyhyissä lähestymisissä kiekko on luotisuora, joten kiekosta hyötyy jokainen taitotaso. Kiekon lentoarvot heittää hitusen siitä, mitä kiekolle on annettu esimeriksi Frisbeepointilla. Itse antaisin lentoarvoiksi 2/3/-1/0. Kiekko on hallitun alivakaa, kun täysiä heitettäessä se kääntää selvästi koko matkan. Pikku hyssellä kiekosta saa luotisuoran, mutta feidia en kauheasti kiekosta irti saanut.

Kenelle kiekko sopii ja mihin tarkoitukseen? Kiekkoa voi käyttää puttiputterina sekä heittoputterina. Puttaamiseen se on ehkä hitusen parempi, koska Roachista ei saa bägin monipuolisinta heittoputteria sen alivakauden takia. Suosittelisin kiekkoa ensisijaisesti siis puttiputteriksi kaikentasoisille. Toiseksi kiekkoa voi suositella aloittelijoille suoraksi heittoputteriksi taikka kovakätisille flippaavaksi heittoputteriksi.Testikiekon sponssasi


Ei kommentteja: