3.8.2016

Jotain vanhaa, jotain uutta 2/5 - Discraft Z FLX Buzzz

Sarjan toinen kiekko ei juuri esittelyjä kaipaa. Ehkä maailman käytetyin midari (tai ainakin yksi niistä) Buzzz on legenda itsessään, mutta Z FLX-muovi on uusin Discratin muovilaatu. Tässä arvostelussa paneudutaan muoviin sekä millainen kiekko Buzzz on tällä muovilla.

Kädessä
Kädessä kiekko on löysää ja pehmeää Z-muovia. Kiekko tuntuu tosi hyvältä käteen ja kiekosta saa paremman gripin kuin normaalista Elite Z tai Titanium muoveista. Kiekko on hyvin pitkälti samaa tavaraa kuin esimerkiksi Latituden Frost-line. Profiililtaan testikiekko on melko tasainen eikä silmällä huomaa minkäänlaista kupua.


Ilmassa
Yleisesti buzzzihan lentää vähän kahdella eri tavalla muovista riippuen. Se on joko luotisuora ja feidaa selvästi lopussa (esim. Elite-Z, Titanium), tai sitten se tekee pienen ässän (esim. FLX, Pro D).

Z FLX- muovinen versio ei ole ihan niin vakaa kuin Elite Z, mutta lähes. Omalla kädellä saan kiekon kääntämään ihan hitusen flättinä heitettynä. Pienikin hyssekulma taas pitää kiekon sille annetussa kulmassa eikä kiekko flippaa suoraksi. Jos kiekolle antaa ihan pientä antsaa, niin kiekko pitää hyvin kulmansa ja suoristaa itsensä nättiin sivuliitoon.


Yhteenveto
Buzzzi ei päässyt yllättämään heittäjäänsä, koska tämä kiekko on sen verran tuttu lätty omassa bägissäni vuosien varrelta. Itse olen nyt kaikki eri yleisimmät muoviversiot käynyt läpi Buzzzin kohdalla eikä Z FLX pettänyt millään tavalla. Se ei ehkä liidä niin hyvin kuin ESP tai FLX, mutta on suorempi ja varmempi kovempikätisille. Kiekko on mielestäni hitusen suorempi kuin Elite Z, mutta vain hiukan. Buzzzihan sopii oikeastaan kaikentasoisille pelaajille, mutta jos pitäisi ensikiekoksi jollekkin buzzzi antaa, niin Z FLX ei ehkä olisi se mitä tarjoaisin. Se on kuitenkin ylivakaampaa kastia normi buzzzeista. Jos kuitenkin käsi riittää yli 60m heittämään midaria, niin sitten tätä voi jo hyvin suositella.


Kenelle kiekko sopii?
  • Z FLX muovinen buzzz on paras kylmälle sekä sateiselle kelille
  • Aloittelijoille, mutta ei välttämättä ensikertalaisille tällä muovilla. Yksi markkinoiden parhaista yleismidareista!
  • Kovakätiselle. Uutena muistuttaa hitusen hakattua Elite Z Buzzzia.


Tämän tuotetestin sponssasi

Ei kommentteja: