13.8.2016

Jotain vanhaa, jotain uutta 3/5 - Discraft Elite Z Undertaker

Kolmantena sarjan testissä on Discraftin uusin markkinoille tullut draiveri Undertaker.


Kädessä
Alkuun oli vähän arvuuttelua, että onko kyseessä väylädraiveri vaiko hitaampi pituusdraiveri. Pienen googlailun ja mittailun jälkeen kiekko paljastui 9-nopeuksiseksi draiveriksi, eli mahtuu juuri pituusdraiverikategoriaan. Kiekko istuu hyvin käteen, koska tämän nopeuksiset draiverit ovat yleensä melko syviä vielä. Discraft painattaa kiekon tiedot yleensä rimmin sisäpuolelle, jolloin kohokirjaimet rimmissä tuovat kivaa karheutta ja pitoa grippiin. Kiekossa on pientä kupua tuomaan liitoa.

Lennossa
Kiekko toimii hyvin väylädraiverimaisesti ja on selvästi tehty yleisdraiveriksi. Kiekkoa on helppo kontrolloida ja onkin melko suoralentoinen. Täysiä heitettynä kiekko kääntää hitusen, mutta palautuu vaivattomasti. Tällä kiekolla ei ehkä niitä pisimpiä draiveja saa irti, mutta tarkkuutta ja ennakoitavuutta lätystä löytyy. Kiekko pitää hyvin sille annetun kulman ja antsastakin tullaan hyvin maahan yleensä flättinä.

Yhteenveto
Discraftilta ei kauheasti löydy 9-nopeuksisia draivereita ja esimerkiksi Frisbeepointin nopeushaulla löytyi Undertakerin kaveriksi ainoastaan Predator ja Flick. Tästä voikin päätellä, että hitaammat draiverit ovat tervetullut lisä brändin kiekkovalikoimiin. Kiekko tuntuu helpolta hallita ja tätä uskaltaa käyttää vielä tiukissakin ränneissä. Kiekon lentarvoiksi sopii hyvin Frisbeepointin antamat 9/5/-1/2. Kiekko on siis lähes identtinen lentonumeroiltaan Discmanian CD2, Innova Vikingin sekä Latituden Striken kanssa. Myös Latituden Saint on identtinen lukuunottamatta liitoa.

Kiekkoa voi hyvin suositella jos kättä riittää lähelle sataan metriin. Heikompikätisille kiekko toimii hyvin suorana draiverina varmalla, mutta melko hillityllä feidillä.


Testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: