27.8.2016

Jotain vanhaa, jotain uutta 5/5 - Discraft Elite Zlite Nuke

Viimeisenä arvosteltavana löytyy Discraftin nopein ja pisimmälle lentävä kiekko Nuke. Discraft on myös lähtenyt mukaan kuplamuovikilpailuun, jossa eri firmat ovat vaihtelevasti onnistuneet luomaan täysipainoisista versioista erittäin kevyitä ja yhtä vakaita kiekkoja kuin täysipainoset versiot.

Kädessä
Kädessä Nuke on hyvän tuntuinen myös kuplamuovilla. Kiekko tuntuu melko samanlaiselta, hieman huokoiselta kädessä miltä esimerkiksi Innovan blizzard kiekot tuntuvat. Oma testikiekkoni edustaa draivereiden kevyintä päätä ja painoa kiekolla on 141 grammaa. Toki kiekko on leveä käteen, mutta istuu huomattavasti paremmin käteeni kuin astetta nopeammat 14-nopeuksiset kiekot.

Lennossa
Olen ennenkin kuplamuovikiekkoja heitellyt ja tälläkin hetkellä niitä bägistä löytyy. Ensimmäiset kuplamuoviset blizzard kiekkoni oli wraith joka oli 140-150 grammaisena täysi flipperi. Nuke on kuitenkin aivan toista luokkaa.

Täysiä heitettynä pienessä hyssessä kiekko flippaa suoraksi tai kääntää vähän yli, mutta lopulta palautuu aina varmaan feidiin. Eli kiekko on huomattavasti lähempänä täysipainoista versiota kuin mitä olen näin kevyiltä kiekoilta tottunut näkemään. Kuitenkin esimerkiksi täysipainoiseen Elite Z versioon verrattaessa kiekko on selvästi alivakaampi, koska itsellä ei välttämättä vieläkään riitä kunnolla käsi Nukeen niin, että se kääntäisi kunnon isoon ässään. Silti kevyt Nuke on mielestäni vakaampi mitä täysipainoinen Crank, tai vakaudeltaan ovat ainakin hyvin lähellä toisiaan. Antaisin kiekon lentoarvoiksi itse 13/4/-1.5/3.

Kiekkoa on oikein ilo runtata lentoon täysillä. Kiekko on melkeinpä jo ultra kevyt kädessä ja kiekko lentää nopeasti pitkälle. Kiekko ei kuitenkaan halo ilmaa niin kuin esimerkiksi Latituden Raketen, mutta keveyden takia se lentää todella pitkälle. Jos kiekko olisi ollut viime setin testissä mukana, niin se olisi hätyytellyt pisimpien heittojen titteliä itselleen.Yhteenveto
Discraft lähti muita isoja valmistajia myöhemmin kulpamuovikiekkobuumiin mukaan ja mielestäni tämä on osittain hyvä, mutta osittain huono juttu. Hyvä juttu on se, että markkinoille ei tullut epäonnistuneita 140 grammaisia flippereitä, vaan kerralla kiekot hiottiin ja tuotiin toimivina markkinoille. Toisaalta kuplamuovikiekkojen uutuudenviehätys alkaa olla jo ohi. En tiedä onko Elite Zlite Nukesta tullut minkäänlainen myyntimenestys, mutta aivan loistava kiekko se on! 

Lite Nuke on yksi parhaista kuplamuovikiekoista mitä olen koskaan heittänyt. Se on sopivan alivakaa, mutta kulman kanssa ei tarvitse kikkailla eikä kippaamisvaaraa ole ainakaan omalla kädellä heittäessä. Heittäessä ainoa turhautuminen tuli omaan voimaan, koska tuntui joka heiton jälkeen siltä, että kiekolla olisi potentiaalia lentää aina vain kauemmas ja kauemmas, mutta oma tekniikka, voima sekä painovoima tulee vastaan. Jos kiekossa olisi samanlainen liito kuin esimerkiksi Saintissa taikka Jackalissa, niin kiekko olisi mielestäni ylivoimaisesti pisimmälle lentävä pitkän matkan draiveri markkinoilla kaikentasoisille pelaajille. Jokatapauksessa jos etsit itsellesi pitkälle lentävää vakaata kuplamuovikiekkoa, niin Nuke on ehdottomasti yksi parhaista vaihtehdoista markkinoilla.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kyseessä on kuitenkin 13-nopeuksinen kiekko painosta huolimatta ja se vaatii voimaa alleen lentääkseen sille tarkoitetulla tavalla. Eli jos käsi riittää yli sataan metriin, niin silloin kannattaa jo kokeilla. Heikompikätisille löytyy sopivampi ja alivakaampi Zlite Nuke SS.


Testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: