8.8.2016

Terveisiä treenikierroksilta

Viikonlopun aikana on tullut käytyä treenaamassa vähän heittelyä Hyvinkään Sahanmäessä. Omaa tekniikkaa sekä bägiä on hitusen rukattu jälleen uusiksi.

Muutoksia bägiin
Ensinnäkin vähän järjestelin bägiä uuteen uskoon. Testissä ollut MVP Catalyst putosi pois bägistä. Vaikka kiekkoa kuinka koitti saada lentämään pitkälle ja nätisti, niin liian usein sain kiekolla aikaan vain hysseflippi rollereita. Eli nopeus häviää tällä erää painolla ja pituusheitossa jatkan 143g Photonilla. Kyseinen kiekkon on myös alivakaa, mutta ainakin se istuu täydellisesti käteen, koska bägissä on neljä Photonia eri painoissa. Toiseksi kiekkoa voi heittää hysseflipissä taivaalle ihan surutta, koska se tuntuu melko suuren feidin takia palaava aina sivuliidosta takaisin.

Toinen uudistus tuli heittoputterilinjastoon. Kadonnutta alivakaata heittoputteria tuli korvaamaan Ruotsista saakka tilattu MVP Spin. Spin on alivakaa ja melko heikkoliitoinen (lentoarvot ovat jotakuinkin 2/2/-2/0), electron-muovilla varustettu putteri. Kyseinen kiekko on rutkasti alivakaampi mitä oli kadonnut hakattu Atomi, joten jouduin nostamaan suoran Envyn sekä Spinnin väliin yhden treeniputterini. Hävittämäni Atom oli kovaa muovia, mutta nyt nostin jo hitusen elämää nähneen pehmeän Atomin bägiin ja kyseinen kiekko oli jo valmiina yhtä alivakaa mitä oli kadonnut Atomi, joten nyt alkaa olla heittoputtereissakin monipuolisuutta taas enenmmän. Tuo Spin on loistava hyppyputtilähäreihin joita tykkään viljellä 20-30m lähestymisissä.

Toinen suurempi muutos on itse bägi. Ostin Rangerin kaveriksi Prodigyn BP-3 bägin. Hakusessa on jonkin aikaa ollut vähän pienempi bägi, johon mahtuu about sama määrä kiekkoja, mutta kuitenkin kevyempi treenailuun sekä viikkokisoihin. Innolla odotan tuon bägin kanssa kiertämistä. Ajattelin kirjoittaa vielä tämän viikon aikana pienen arvostelun bägistä, kun kyseessä vielä suht tuore tapaus kaupoissa ja etupäässä kun vain tulee noita kiekkoja arvosteltua, niin on kiva päästä välillä arvostelemaan muutakin tavaraa.


Tekniikkahuolia
En edes tiedä mistä lähtisin liikkeelle. Ensinnäkin tällä hetkellä tiukat rännit ovat täyttä myrkkyä. En vaan osu kohteeseen, en sitten millään. Heittoa tuollaisella 70-80m matkalla saattaa loppupäässä olla 10-15m pahimmillaan. Olen koittanut rauhoittaa entistä enemmän askelten vauhtia, mutta ilmeisesti ongelma on repäisyn suunnassa. 

Toinen ongelma on pirkkojen ottamisessa. Tällä hetkellä omassa pelissä on ns. apina selässä. Torstaina viikkokisoissa heitin jälleen +3 rundin. Se ei ole hyvä se. Peli tuntui kyllä ihan hyvältä, mutta tulos on aina samaa: muutama plussalla. Tämän vuoden paras tulos Hyvinkään vanhalla radalla on -2, joka on viime kahden vuoden parhaasta -7 aika kaukana. En edes muista millon olen viimeksi paukuttanut rataa pakkaselle. En tiedä missä vika oikein piilee. Usein se on korvien välissä, mutta radalla tuntuu tapahtuvan mulle paljon "ratamestarin erikoisia". Eli tulee juuria tai kiviä joka pyöräyttää putterin monta metriä kauemmas korista ja yleensä jää vielä puiden taakse sellaiseen paikkaan ettei paikalta saisi edes kymmenen puttauskerrankaan jälkeen sisään. Tämä ongelma yhdistettynä tuohon yllämainittuun tekniikkaongelmaan luo yhdessä nuo omasta mielestä heikot kierrokset. Viime viikonlopun kaksi pelattua rundia toivat +2 ja +4 lopputulokset. Olisi varmaan muutenkin ihan tervettä vaihtaa rataa ja hakea hyvää flow-fiilistä peliin helpommilta radoilta. Kolmas ongelma on ehkä se helpoin ratkaista. Viime kierroksia muistellessa olen viime kierroksilla hakenut hyppyputteja melko agressiivisesti ja kun kiekko menee korista ohi, niin kaukana ollaan. Pitäisi vaan alkaa pelaamaan enemmän seiftaavaa peliä.

Eli lyhyesti mitä pelissä pitäisi tapahtua:

  • Pelaa tarkemmin, keskity enemmän.
  • Pelaa riskittömästi pitkät putit.
  • Älä mieti liikoja. Pelaa vaistolla ja fiiliksella. 
  • Onnistumiset ruokkii onnistumisia. Olen heittänyt ennenkin Sahanmäessä -7, voin tehdä sen uudestaan. Sen lisäksi ennätykset on tehty rikottaviksi.

Ei kommentteja: