25.9.2016

DGH seuranmestaruuskisat 2016

Eilen taisteltiin Hyvinkäällä vuoden 2016 seuranmestaruudesta kolmella eri radalla.

Oma valmistautuminen kisoihin alkoi oikeastaan jo torstaina viikkokisojen muodossa. Päätin ottaa vapaapäivän kyseiselle päivälle, jotta sain kunnolla käännettyä ajatukset kunnolla frisbeegolfiin vielä kerran tämän kauden aikana. Viikkokisat ei menny ihan nappiin pitkän heittotauon jälkeen ja tuloksena +6. Kyseinen kierros ei kovin paljoa meikäläiseen uskoa luonut, jotta viime vuotista kakkossijaa lähdettäisiin parantelemaan näillä tuloksilla. Perjantaiaamuna kävin heittämässä ennen töihinlähtöä vielä toisen treenirundin, jolla parantelin sijoitusta yllättäen jälleen +2 tulokseen.


Seuranmestaruus 2016
Kisat pelattiin kolmella eri radalla: Sahanmäki muokatulla 16-väylän layoutilla, Nummenmäki muokatulla 17-väylän layoutilla ja lopuksi siirryttiin Kiljavalle Haukilammen rantaan, jonne oltiin tehty 8-väylänen pop-up rata.

Eka kierros lähti melko rennossa fiiliksessä käyntiin. Oikeastaan kierroksella yllätyin vähän omaan tasooni, koska osa väylistä oli tosiaan muokattuja esim. ykkösväylän tiipaikalta pelattiin par nelosena kakkosväylän koriin. Tästä jouduin bogin ottamaan ja toinen kierroksen vaikea väylä löytyi nykyiseltä pitkältä 15.väylältä, joka pelattiin 18-väylän koriin. Kyseinen väylä oli par 6. Ekalla kierroksella otin neljä bogia, mutta sain korjailtua kahdella pirkolla tuloksen tuttuun ja turvalliseen +2. Ekan kierroksen pääteeksi se riitti sijalle 7/28.

Välitauolla pelattiin pituusheittokisat, jossa jäin kyllä suvereenisti jälkeen. Heitin molemmilla kuplamuovi Photoneilla ja tämä oli virhe. Eka Photoni itseasiassa kippasi koko kisan lyhyimmäksi heitoksi. Toinen kippasi myös, mutta ei sinnepäinkään mihin olisi pitänyt.

Toisena ratana Nummenmäki, josta odotin pahaa turpasaunaa mitä olen yleensä radalta saanut. Tällä kertaa pari-sm kisoista tutut lisäväylät olivat mukana, joten neljä helpohkoa pirkkonväylää oli lisätty ja muutaman vaikea väylä karsittu. Aloitimme kiinteältä 9-väylältä, joka pelattiinkin par kutosena kympin koriin. Tästä onneksi aloitin heti pirkolla. Seuraavalta väylältä tuplabogi tosin tasoitti tilannetta heti. Lisäväyliltä en saanut yhtäkään pirkkoa, joka sinänsä harmitti, että tulos olisi ollut ihan toinen jos näillä olisin onnistunut. Kokonaisuudessaan homma toimi ja koitin pitkät rännit midareilla availla vaihtelevalla menestyksellä. Lopputulos Nummenmäestä +3. Ei hyvä, mutta ei huonokaan. Mainittavan arvoisena pidän, että pirkotin kiinteän radan 16 sekä 17 väylät. 17-väylä kun on vasemmalle alas kääntyvä ränni, niin sitä harvemmin saan hysseflipattua korille saakka, mutta tällä kertaa kiekko löytyi parista metristä. Toisen kierroksen jälkeen olin ihan hyvissä asemissa 

Pop-up rata Haukilammella oli melko mielenkiintoinen. Jokaisella väylällä oli selkeä jonkinlainen väylä mistä pelata, mutta väylien vieressä ollut lampi toi omat haasteensa. Ennen kyseistä rataa olin vielä ihan hyvissä hyökkäysasemissa sijalla 9/28. Kärkeen ei ollut asiaa, mutta kolmossijaan oli vain neljä heittoa matkaa ja rata oli kaikille uusi. Ja rata toikin melko mielenkiintoista tulosta aina -5 tuloksesta +12 tulokseen. Oma kirini lopulta jäi vain -1 tulokseen joka oikeutti loppusijoituksissa sijalle 10/28.

Aina jossitella voi...
Kokonaisuudessaan kisa meni aivan nappiin, vaikka moni voisi ollakin tulokseen tyytymätön. Kymmenen parhaan joukkoon pääsin, ei se huono ole. Tässä kohtaa täytyy myös ottaa huomioon ne faktat, että tänä kesänä olen ollut loukkaantuneena pidempään kuin yhtenäkään pelivuotena. Samoin radalla kiertäminen on viime aikoina ollut todella satunnaista. Oletin muutenkin olevani ennen kisoja loppusijoituksissa 15-20 sijan hujakoilla, koska koko kautena peli ei oikein ole kulkenut.

Kuva suurenee klikkaamalla. Lopputulokset.
Jos tarkistelee ketkä pelaajista jäi taakseni ja ketkä olivat edellä, niin jotakuinkin lopulta olen oikealla sijalla. Olisin ehkä voinut 1-2 heittoa ottaa omasta tuloksesta pois, mutta se olisi ollut siinä. Kärkikahinoihin ei olisi tänävuonna menty kuin ihmeellä. Toisaalta se ihme tapahtui jo viime vuonna, kun nappasin kakkossijan. Silti tämänkin vuoden kisa jätti kipinän sisälle, että kun saan pelin kulkemaan, niin olen vielä kolmen kärkipaikasta taistelemassa. Kukaan ei ollut nyt niin ylivoimainen niinkuin viime vuoden kisan voittaja, jonka ratingit viime vuonna tähän aikaa olivat 979 ja meikäläisen eli kakkosen vain vajaa 100 pistettä huonommat. Eli voittoon ei ollut käytännössä mitään mahkuja, mutta kaikki muut voitin mitä pystyin.

Loppujen lopuksi kisasta jäi hyvä maku suuhun niin henkisesti kuin fyysisesti. DGH oli tehnyt diilin grillikahvila Holarin kanssa, että saatiin syödä ilmaiseksi burgereita. Ja hyvinhän ne upposi. Tosin puttikisan putit ei sen sijaan uponneet. Putosin jo ekalla kierroksella, mutta eipä se nyt kauheasti haitannut.

Grillikahvila Holari löytyy facesta sekä Instagramista. Käykäähän tykkäilemässä.

Kiitos vielä koko DGH:n seuralle loistavista järjestelyistä sekä poolikavereille peliseurasta. Hauskaa oli, ens vuonna uusiks, eiks je!?

Ei kommentteja: