2.9.2016

Kuumat uutuudet 1/5 - Discraft Elite Z Thrasher

Thrasher on Discraftin uusin pitkän matkan draiveri ja kauppoihin se saapui tämän viikon alkupuolella. Eli kyseessä on todellinen uutuus.

Kädessä
Kiekko on nopea draiveri ja siinä ei ole kovinkaan suurta kupua. Vertaillessa kiekkoa muihin draivereihin, voisi olettaa että kiekko on 12-nopeuksinen. Näitä numerotietoja kun Discraft ei erikseen yleensä kerro.


Lennossa
Discraft luonnehtii Thrasheria alivakaaksi pitkän matkan draiveriksi joka ei kuitenkaan ole mikään flipperi. Heikompitehoisten pitäisi saada lisää pituutta kiekolla alivakauden takia. Eli ainakin myyntipuheiden perusteella kyseessä olisi aloittelijaystävällinen pitkän matkan draiveri. Tosin aina pitkänmatkan draiveri ja aloittelija ei ole hyvä yhdistelmä samassa lauseessa.

Heti alkuun tuli selväksi, että kiekko on alivakaa, mutta ei tosiaan omalla kädellä vielä mikään flipperi. Flättinä heitettynä kiekko kippasi maahan, mutta sopivalla kulmalla kiekolla irtoaa pitkiä, hyvin ilmaa halkovia ässiä. Vertailukohteena käytin saman nopeuksista, mutta hitusen vakaampaa kiekkoa ja sen perusteella antaisin kiekon lentoarvoiksi 12/5/-2/2. Kiekko lensi yllättävän pitkälle 12-nopeuksiseksi draiveriksi. Kiekon liitoa jouduin hetken arvuuttelemaan, mutta kiekon nopeuden huomioon ottaen se liiteli todella nätisti pitälle jokaisella onnistuneella heitolla. Kiekolla pystyi heittämään myös korkeita taivasannukoita ja kiekko palautui sivuliitoon melko hyvällä prosentilla. Pitkiin mataliin antsoihin kiekko ei oikein enää sovellu.

Yhteenveto
Thrasherilla on paljon yhteistä Crankin kanssa. Olisi ollut mielenkiintoista päästä vertaamaan tätä kiekkoa Crank SS:n kanssa. Crank on yhden pykälän nopeampi kiekko, mutta kuluneena se vastaa hyvin paljon lennoltaan Thrasheria. 

Thrasherista jäi hieman ristiriitainen tunnelma. Kenelle se on lopulta tarkoitettu? Se on alivakaa, mutta jotta kiekon sai kääntämään, niin se vaatii voimaa ainakin sataan metriin saakka lentoa. Kuinka moni aloittelija heittää sinne saakka? Itse suosittelisin kiekko enemmänkin jo hetken pelanneille pituusdraiveriksi, jos tekniikka alkaa olla puhdas ja voimaa heitoissa. Aloittelijoille kiekkoa voi suositella korkeintaan nopeaksi yleisdraiveriksi. Kovempikätisille pelaajille on taas Discraftilla nopeampi ja ehkä jopa varmemmin hallittavissa oleva Crank. Toisaalta jos 13-nopeuksiset kiekot ovat liian nopeita/leveitä käteen, niin silloin Thrasher on loistava valinta. Ymmärtääkseni Thrasherin piti olla pidemmälle lentävä Heat, joten jos Heat alkaa olla liian alivakaa, niin tällöin Thrasher voi olla myös hyvä vaihtoehto.

Kiekko itsessään ei ole millään tavalla huono. Se lentää pitkälle ja on sopivan alivakaa vielä meikäläisen käsissä. Ihan mitään ennätysmetrejä ei kiekolla irronnut, mutta muita verrokkeja pidemmälle se yllättäen lensi kuitenkin. 


Testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: