7.9.2016

Kuumat uutuudet 2/5 - Discmania C-line DDx

Discmanian tuorein pannu DDx on saanut paljon hehkutusta ja kiekko tulikin hyvään saumaan itselle testattavaksi. Onko siitä haastajaksi viime testin Thrasherille?

Kädessä
DDx on yhtä nopea ja lähes identtinen lennoltaan kuin viime testin Thrasher, joten vertailen pitkälti kiekko siihen. Kädessä DDx on matalampi käteen sekä hieman kuvukkaampi verrattaessa Thrasheriin. Näiden perusteella voisi olettaa, että kiekko on liidokkaampi ja pidemmälle lentävä kuin Thrasher.


Lennossa
Lentoarvojen perusteella kiekon pitäisi olla hitusen alivakaa luotettavalla feidillä. Tätä se itseasiassa olikin ja lentoarvot loppuosan kohdalta pitää hyvinkin paikkaansa. Kiekon sai kääntämään helposti, mutta kippaamisen vaaraa flättinä heitettynä ei ollut missään vaiheessa. Kiekolle itseasiassa pystyin antamaan vielä vähän antsaakin, jolla sain pidemmän ässän ja taas lisää pituutta. Ainoa mistä olen eri mieltä kiekon kohdalla on liito. Pudottaisin itse sitä yhdellä ja näin ollen antaisin kiekon lentoarvoiksi 12/5/-1/2. Se on lennoltaan vakaampi verrattaessa Thrasheriin, mutta liito on molemmissa kiekoissa melko samaa tasoa. Tällä kiekolla oli pienen alivakauden takia tehdä pitkiä antsoja, jotka varsinkin koreana heitettynä palautui pieneen feidiin. Hysseflippejäkin pystyi tekemään, mutta kiekolle ei pysty paljon hyssekulmaa antamaan sen vakauden takia.

Yhteenveto
DDx on mielestäni loistava draiveri! Se lentää pitkälle, on hitusen alivakaa jotta kiekolla irtoaa metrejä, mutta mutta... Discmania mainostaa kiekkoa loistavana pitkänmatkan draiverina jolla saa helposti metrejä heittoon. Täytyy todetä tässä ääneen oma heikkoutensa, että hitusen yli 110m heitot eivät tuo tämän kiekon pituuspotentiaalia vielä esille tarpeeksi hyvin. Sain Thrasherin lentämään hitusen pidemmälle lähes joka kerta, koska se on vielä alivakaampi mitä DDx. Luulen, että olisin saanut DDx:ää pidempiä heittoja aikaan markkinoilla olleella Discmanian DD2.

Sen sijaan jos unohdetaan pituusennätykset ja mietitään muita käyttötarkoituksia, niin DDx löytää varmasti paikkansa monen bägistä. Se on kuin aavistuksen vähemmän feidaava Destroyer. Samalla voisi kuvitella, että ne jotka heittävät DD:tä muutenkin, saavat tästä kiekosta uutena kulutetun DD:n veroisen kiekon. Ehkä jopa joku voisi hommata tällaisen hukkuneen hakatun alivakaan PD:nkin tilalle. Kiekon monpuolisuus on loistava eikä kiekkoa kannatakaan ostaa puhtaasti pituusheittomielessä. Sillä saa pienen alivakauden takia pitkiä antsoja hyvällä sivuliidolla, hieman suoristavia hyssepommeja tai muuten vaan pienellä kulmalla heitettynä luotisuoran pitkänmatkan draiverin.

Testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: