12.9.2016

Kuumat uutuudet 3/5 - Dynamic Discs Lucid Convict

Kolmantena uutuutena löytyy Dynamic Discsin uutuusväylädraiveri Convict.


Kädessä
Convict tuntuu sopivan leveältä/nopealta ainakin omaan käteen. Se on 9-nopeuksinen, eli nopein mahdollinen väylädraiverinopeus. Kiekko on sopivan syvä käteen, jotta siitä saa pitävän ja tukevan otteen.

Lennossa
Kovaa flättinä heitettynä se kääntää vähän, mutta palautuu vahvaan feidiin. Kiekko on hyvinkin lähellä sille annettuja lentoarvoja 9/4/-0.5/3. Kiekko on helposti hallittavissa varsinkin kovemmilla nopeuksilla. Ilmassa kiekosta lentoradan puolesta tulee mieleen esimerkiksi MVP Volt. Kiekko voi olla myös hyvinkin lähellä Innova Eaglea lennoltaan. Toki Eagle saattaa olla hitusen alivakaampi, koska se on hitaampi ja lukujen perusteella puolikkaan pinnan alivakaampi. Kuitenkin kun ottaa Convictin rinnalle Discmanina PD:n joka on pykälää nopeampi ja suorempi, niin PD:n feidi on selvästi suurempi mitä Convictissa, vaikka kiekkojen feidien pitäisi olla yhtää suuret lukujen mukaan. Eli antaisin itse kiekolle luvuiksi 9/4/-0.5/2.5.

Convictista löytyy sen verran alivakautta, että sillä on helppo heittää pitkiä antsoja, jotka lähtee nättiin sivuliitoon, mutta vielä palautuvat flättinä maahan tai pienemmällä kulmalla feidiin. Kiekolla saa myös pieniä hysseflippejä pienestä alivakaudesta johtuen. Kuitenkin vahvan feidin takia hysseflipit jäävät todellakin melko pieniksi.

Yhteenveto
Dynamic Discsin Convict on kelpo yleisdraiveri heikommille käsille tai kovemmille käsille tarkka, hitusen alivakaa, mutta kuitenkin nopea väylädraiveri. Se pystyy lähes kaikkeen samaan kuin edellisen testin DDx, mutta toki pituudessa hävitään kiekon nopeuden ja liidon takia. Sen sijaan tämä kiekko sopii varmasti paremmin heikompikätisille kuin DDx. Ja kun kyseessä on hitaampi kiekko, niin loogisesti kiekon feidikään ei ole mikään mahdottoman suuri.

Kiekko siis sopii parhaiten joko hitusen alivakaata väylädraiveria etsivälle tai jo hetken pelanneelle pelaajalle yleisdraiveriksi. Tämä kiekko kestää kulutusta melkoisen verran ja kuluneena siitä saa näppärän hysseflippikoneen.

Testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: