20.9.2016

Kuumat uutuudet 4/5 - Prodigy M4 200

Toiseksi viimeisenä kiekkona tarkastellaan Prodigyn M4 lättyä uudella 200-sarjan muovilla. M4 itsessään ei ole mikään uusi kiekko, mutta muovilaatu on. 

Kädessä
200-sarjan muovi on kädessä Innovan KC-muovin ja DX muovin välimaaston oloinen. Se on kovaa ja saippuamaista. Muovin on myös sanottu olevan liukkaampaa 300-sarjan muovia ja sitäkin se on hyvin pitkälti, mutta 200-sarja tuntuu kestävän paremmin kovia osumia vääntymättä mutkalle siiven kohdalta.

Lennossa
Olen aiemmin urallani heitellyt Prodigyä pienen hetken ja verrattaessa 300-sarjan versioo tämä tuntui hitusen vakaammalta uutena. Ero ei ole kovin suuri, mutta mielestäni eron silti huomaa. Kiekko on hitusen alivakaa, mutta ei mikään flipperi. Täysiä heitettynä omalla kädelläni pientä hysseä saa antaa, mutta vähempitehoisilla kiekko lentää suoraan tai kääntää vain hitusen palautuen feidiin. Itse antaisin kiekolle lentoarvot 5/5/-1.5/1.

Yhteenveto
M4 on erinomainen yleismidari ja sopii mielestäni hyvin ensimidariksi aloittelijalle. Se on heikompikätisille suora ja helpostihallittavaissa oleva kiekko. Kovempikätiset saavat tällä helposti hienoja hysseflippejä tai helposti kääntäviä ja hitaasti palautuvia heittoja. Kuluessaan (jota tämäkin muovi luultavasti aika nopeasti tekee) kiekko muuttuu entistä pitempilentoiseksi ja alivakaammaksi myös heikompikätisillä ja tämä lisää kiekon monipuolisuutta ja ikää varsinkin aloittelijoiden käsissä.

200-sarjan muovilla M4 on 300-sarjan kiekkoja vielä houkuttelevampi vaihtoehto varsinkin uusille pelaajille, koska hinta on hieman 300-sarjaa alempana. Vaikka kyse onkin eurosta tai parista, niin ensikiekkojen ostajalle sillä voi olla väliä. Muovi tuntuu hyvältä käteen ja olisikin ollut mukava päästä koittamaan muovia kesähelteellä jolloin liukkaampi muovi olisi luultavasti päässyt oikeuksiinsa pidon suhteen. Viileälläkin kiekosta saa hyvän pidon jos sormista löytyy pitoa, mutta kuivassa pakkassäässä 200-sarjan muovi voi osoittautua ehkä jo liian pitämättömäksi ja liukkaaksi.

Jos Innovan KC muovin saippuamaisuus on sinun juttusi tai etsit ensimidaria järkihintaan, niin 200-sarjan kiekot on varteenotettavia vaihtoehtoja. Varsinkin M4 mallina on lähes jokaiselle sopiva midari ja sitä käyttääkin moni Prodigyn tiimipelaaja.


Tämän testikiekon sponssasi


Ei kommentteja: