20.9.2016

Kuumat uutuudet 5/5 - Discraft Jawbreaker Zone

Viimeisenä uutuutena tutustutaan Discraftin uutuusmuoviin Jawbreakeriin. Samalla otamme katsauksen lähes legendaariseen putteriin Zoneen.

Kädessä
Jawbreaker- muovia on vaikea kuvailla kädessä ja vielä vaikeampi vertailla muiden firmojen muoveihin. Ulkonäöltään sen muistuttaa kierrästyskiekkoa ja sitä oman teorian mukaan onkin. Luultavasti kiekko on Pro D- sekä jonkun toisen movin sekoitus (Elite X?). Muovi on todella jäykkää, hieman huokoista sekä liukkaan oloista, mutta kiekosta saa silti hyvän otteen. Kuitenkaan kiekko ei ole niin liukasta kuin viime testin Prodigyn 200-sarjan muovi.


Lennossa
Zone on varmasti yksi Discraftin käytetyin heittoputteri. Se on erittäin ylivakaa ja pieniliitoinen. En ollut koskaan aikaisemmin Zonea heittänyt, joten kiekon ylivakaus ja liidottomuus yllätti toden teolla. Kiekko tuntuu kuluvan suht helposti ja kiekkoon jää samalaisia osumajälkiä kuin Pro D muoviin, joten tästä päättelin että kiekko olisi osittain Pro D muovia. 

Zone on putteri/lähestymiskiekko ja itse kallistuisin täysin lähestymiskiekon puolelle Zonesta puhuessa. Itse en kiekolla puttaisi paitsi Meri-Toppilan myrskyissä vastatuuleen. Sen sijaan lähestymisiin, skippiheittoihin sekä isoihin hyssepommeihin kiekko on aivan loistava. Antsaa saa antaa aika paljon jos haluaa ettei Zone siitä palautuisi. Frisbeepoint on luokitellut kiekon lentarvoiksi 4/3/0/3, mutta itse luokittelisin kiekon 2/1/0/4. Kiekko lentää kuin kivi ja feidaa kuin jyrä midari. Se tuntuu jopa ylivakaammalta kuin Innova Rhyno ja Pig.


Yhteenveto
Jawbreaker ja Zone on hieman ristiriitainen yhdistelmä. Jawbreaker-muovi itsessään on todella hyväntuntuista käteen, jos tosiaan kiekolla on tarkoitus vain etupäässä puttailla tai lähestyä. Zone sen sijaan on heittoputteri, jota heiteään yleisesti joko lujaa, tai muuten käytetään rajusti skippeihin yms. Siinä mielessä Jawbreaker Zone on hyvä jos etsii nopeasti kulutettavaa Zonea, mutta markkinoilta löytyy myös Pro D Zone. Eli itselle jäi leijailemaan kysymys; mihin tämä kiekko on lopulta oikein tarkoitettu? 

Kuitenkin jos Zone kuuluu vakioarsenaaliin, mutta Pro D -muovi ei kiinnosta tai on käteen liian pitävää, niin silloin Jawbreaker on loistava valinta. Zonea en lähtisi suosittelemaan aloittelijoille missään nimessä. Tämä kiekko on isokätisten kiekko. Luultavasti Zone käyttäytyy aloittelijan kädessä samalla tavalla kuin mikä tahansa 13-nopeuksinen draiveri. Eli etupäässä vain feidaa.

Tämän testikiekon sponssasi

Ei kommentteja: