20.10.2016

Tuotetestissä - MVP Proton Catalyst

Reilu kuukausi sitten MVP julkaisi jo omassakin bägissä käyneestä Catalystistä proton-version, jotka ovat ennestään havaittu vakaammiksi kuin Neutron versiot. Neutron Catalyst hävisi aika äkkiä omasta bägistä juurikin liiallisen alivakauden takia. Onko Proton Catalyst tarpeeksi vakaa, jotta sillä voi jo kovempikätisetkin heittää?

Kädessä
Kädessä Proton versio tuntuu identtiseltä Neutroniin verrattuna. Myös Proton-versiossa löytyy kupua enemmän kuin normaalisti MVP:n kiekoista ja näihin uusimpiin 13-nopeuksisiin kiekkoihin oli tarkoituksella suurennettua kupua, jotta kiekoilla saisi helpommin liidon takia metrejä.

Lennossa
Ensireaktiot kiekosta olivat helpottuneet; kiekko on Neutron-versiota vakaampi, selvästi vakaampi. Nyt Catalystiä voi heittää jo niin kovaa kuin lähtee pienellä hyssellä ja kiekon saa flippaamaan, mutta kääntö on melko maltillinen pienissäkin hyssekulmissa meikän kädellä. Eli tällä hetkellä melkein parhaan käännön kiekolla saa aikaan kun kiekkoa heittää flättinä tai antaa ihan pientä hyssekulmaa kiekolle. Antsakulmista kiekko palautuu edelleen todella nihkeästi eikä kiekko lähde kunnolla edes sivuliitoon paitsi todella korkeista heitoista.

Yhteenveto
Uusi Proton Catalyst on varmasti monelle tervetullut lisäys 13-nopeuksisten draivereiden sarjaan MVP:n valikoimassa. Itse tunnen olevani paha väliinputoaja nopeissa draivereissa kun Neutron Catalyst oli hallitsemattoman alivakaa ja Octane taas aivan liian ylivakaa pitkiin siivuihin. Proton Catalyst on jotain näiden kahden välillä. Se on uutena kuin hieman elämää nähnyt Octane. Kiekko vaatii jo jonkin verran voimaa taakse, jotta sen saa kääntämään, mutta jos satanen rikkoutuu heittopituudessa vaivatta, niin tästä eteenpäin kiekolle saa antaa hyzerkulmaa hitusen verran, jottei kiekko kippaa. Proton Catalyst on selvästi Neutronia vakaampi, mutta silti helposti kiekon saa kääntämään ässään. 

Proton-version lentarvoiksi arvioisin 13/4.5/-2/2. Neutron versio taas olisi lähellä 13/5/-2.5/2. Eli eron kyllä huomaa heti niin käännössä, mutta myös mielestäni liidossa. Proton Catalyst ei tunnu olevan aivan niin liidokas kuin Neutron-muovinen versio. Tämä sama ilmiö muovien välillä on myös muilla valmistajilla, eli ainakaan itselleni tämä ei yllätyksenä tullut. Silti Proton Catalystkin on melko hyvin liitävä kiekko suuren kuvun takia.

Omasta heittohistoriasta voin lyhyesti loppuun kertoa, että ensin rikoin pituusennätykseni neutron Voltilla sen tullessa markkinoille. Vuosi eteenpäin ja Neutron Inertialla löin ennätykset uusiksi. Tästä jälleen vuosi eteenpäin ja Neutron Wavella ennätykset paukkuivat. Neutron Wavelle kävi samalla tavalla kuin Neutron Catalystille, eli kiekko hakkautu kuukaudessa tai parissa liian alivakaaksi ja Proton Wavea en kerennyt/jaksanut hakata sopivan alivakaaksi jotta sillä olisin saanut rikottua ennätyksiä uudestaan. Neutron Catalystillä sain pitkiä siivuja, mutta en ihan ennätyksiin saakka, koska kiekko oli alusta alkaen holtittoman alivakaa. Olisiko Proton Catalyst vielä se kiekko, jolla voisin parantaa omia pituusenkkoja ennenkuin joutuu punttisaliin turvautumaan... Se jääköön nähtäväksi. 

Jokatapauksessa kiekko on loistava! Jos kättä riittää yli sataseen ja MVP:n 13-nopeuksiset draiverit eivät ole tuttuja, niin suosittelen pituusheitossa kokeilemaan Proton Catalystia ensimmäisenä.

Ei kommentteja: