6.11.2016

DGP Nastola

Pari viikkoa sitten olen viimeksi käynyt pelailemassa, kun kävin korkkaamassa Lahdessa Nastolan uuden 9-väyläsen radan.

Nastolaan saatiin vihdoin ihan oikea kunnolla ja vielä suht hyvin suunniteltu rata kaikentasoisille pelaajille. Rata on rakennettu Nastolan urheilukeskukseen ja rata koostuu lyhyesti sanottuna 9-väylästä, jotka heitetään lähes jokainen ylä- tai alamäkeen. Ainoastaan yksi väylä taitaa olla lähes suoralla maalla, mutta silläkin väylällä kori on pienessä rinteessä. Eli jos ylä- ja alamäkeen heittäminen tuottaa tuskaa, niin tervemenoa Nastolaan treenaamaan. Kaksi väylistä heitetään pieneen laskettelurinteeseen ja nämä väylät tarjoaa radan parasta antia. En itseasiassa edes tiedä onko radan nimi DGP Nastola, mutta DiscGolfParkin tarrat löytyi koreista, niin sen pohjalta odottaisin nimen osuvan aika lähelle. Harmi ettei ratakarttaa eikä väyläopasteita löydy radalta, joten par-lukematkin ovat hieman hukassa, mutta suurin osa on selvästi par3-väyliä.

Väylä 3. Pitkä alamäkiväylä laskettelurinnettä pitkin alas aina lähes takametsään saakka.
Rata on kokonaisuudessaan ihan hyvä ja haastava, mutta muutama riskitekijäkin radalta valitettavasti löytyy. Ykköskorin paikka on pienellä kukkulalla jonka vierestä löytyy kolmen heittopaikan tiimatot. Jos kiekko lähtee lapasesta korin vasemmalle puolelle, on kakkostiitä suojaamassa vain pieni kaista puita. Korin oikealla puolella ovat kolmos, sekä vitosväylän tiit juuri ja juuri kymmenen metrin ringin ulkopuolella ykköskorista. Eli läheltä piti-tilanteita sattuu jos ei ole tarkka avauksen ja muiden pelaajien suhteen. Toki tämäkin olisi ollut helposti ratkaistavissa sillä, että kun ykkösväylän paikan vaihtaisi, niin kaikki olisivat turvassa.

Muten kyllä suosittelen tutustumaan kyseiseen rataan. Talvikäyttöön rata tuskin tulee, koska ladut kiertävät sen verran väylillä.


Ei kommentteja: