3.12.2016

Kauden 2016 yhteenveto 1/3

Lumi tuli tänä vuonna yllättävänkin ajoissa ja nyt kun olen kuukauden ollut jo pelaamatta, niin voisi jo siltäkin pohjalta alkaa pistää pakettiin tätä kautta. Vanhaan malliin ekassa osiossa käyn läpi kilpailut, toisessa osassa tarkastellaan bägin sisältöä ja vikassa osassa kaudelle asetettuja tavoitteita sekä ensi kauden näkymiä.

Tekniikka
Vuoden aikana tekniikkaani ei ole tullut juurikaan muutoksia. Puttitekniikka on vakiintunut ja alkanut kantaa hedelmää. Pidemmätkin putit uppoo yllättävän hyvin ja puttipeli onkin ollut tällä kaudella suuri valttikorttini sekä pelastaja. Kovat avaukset ovat koko kauden olleet jostain syystä tosi epätarkkoja ja siitä syystä tämän vuoden tulokset eivät ole olleet kovin kovat. Kun yksi tärkeimmistä osa-alueista mättää millä pitäisi pirkkoja ottaa, niin silloin pelaaminen jää keskinkertaiseksi parin hakemiseksi ja pelasteluksi.

PDGA kisat

Pro kisassa ekalla kierroksella alkoi vasta kauden tekniikka löytyä, kun pääsi heittämään kovaa ja ennen kisaa ei juuri kenttätreeniä alla ollut. Loppusijoitus 50/57. Ei voi avoimen sarjan kisoista oikein muuta odottaakaan. AM kisassa seuraavana päivänä loistava alku ja ekan kierroksen jälkeen sijoitus 12/73. Tokalla kierroksella homma levisi totaalisesti. Kova pudotus viisi heittoa huonommalla kierroksella sijalle 43/73. Hyvinkään Sahanmäen rata on kyllä armoton siinä mielessä, että muutaman heiton pudotus tuloksissa pudottaa ja pahasti useasti kisoissa loppusijoituksissa.

Eka kierros turhautumista omaan peliin, kun putti ei toiminut. Eka kierros heikko +7, mutta MA3 sarjassa sillä saa paljon anteeksi. Ekan kierroksen sijoitus 15/45. Toka kierros vähän parempaa tekemistä ja tulos parani kahdella heitolla. Loppusijoitus 13/45. Vaikka melko töhöilyllä mentiin tämä kisa, niin silti se taisi jäädä parhaaksi kisaksi tältä kaudelta.

Eka kierros suht ok pelaamista. Lopputulos +5. Toisella kierroksella piti iskeä, mutta homma hajosi heti alkuun kiekon kadottamiseen ja OB ralliin. Toka kierros +9 ja loppusijoitus MA3 sarjassa 17/37.


Muut kisat

Seuranmestaruuskisoihin tavoitteet oli laitettu aika matalalle, koska koko kauden kisat oli menny enemmän tai vähemmän penkin alle.Viime vuoden kakkossijaa oli aika turha lähteä parantamaan ja realistinen tavoitteeni olikin vain 15-20 parhaan joukkoon pääsy. Ekan kierroksen Sahanmäessä muokatulla layoutilla pelasin suht hyvin ja sijoitus 7/28. Toka kierros Nummenmäellä muokatulla layoutilla jossa pudotus sijalle 9/28. Kolmas kierros pelattiin pop-up radalla Kiljavalla. Siellä homma saatettiin kunnialla loppuun keskinkiertaisella tuloksella ja loppusijoitus kisassa 10/28. Eli kisa meni lopulta paremmin kuin odotin ja olin ihan tyytyväinen sijoitukseen.

Yhteenveto 
Tämä vuosi meni kisojen osalta aika penkin alle. Alkukausi näytti lupaavalta, mutta kesäkuussa kohtalo puuttui peliin ja kaksi kisaa jouduin jättämään väliin nilkan tulehduksen takia. Toisinsanoen olin keskellä kesää kuusi viikkoa pois radalta. Juuri ne viikot, jolloin olisi pitänyt saada itsensä iskuun. Syksyllä yksi kotikisa jäi pois kalenterista töiden takia, joten nopeasti laskettuna missasin 50% tämän kauden suunnitelluista kisoista loukkaantumisen ja työn takia. Eihän se nyt kovin kivalta kieltämättä tunnu.

Ratingin puolesta kausi oli nousujohteinen, jonka viimeinen Orimattilan kisa sitten tuhosi ja pudotti ratingit matalemmalle kuin kauden alussa. Olin tällä kaudella jo hyvää vauhtia menossa kohti 900-pisteen rajaa, kun nostin ensin ratingit 883 pisteistä 890. Lopulta tämän kauden loppuun jäikin käteen vain 879, joka on ensimmäinen kerta alle 880 sitten viime vuoden kesäkuun. Vuoden paras reitattu kierros oli Startti AM-kisan eka kierros, josta irtosi 913 pisteet.

Tämä kausi ei siis kisakautena ollut mikään muu kuin melko tuhnu. Se ei kuitenkaan kerro ihan kaikkea tästä kaudesta. Tällä kaudella tein silti paljon muuta frisbeegolfin saralla ja fokus oli ihan muualla kuin kisapelaamisessa. Toivottavasti ensi kaudella pääsisis sitten taas enemmän kisailemaan niin PDGA kisoissa, kuin seuran omissakin kisoissa.

Ei kommentteja: