16.1.2017

2017 - Uusi vuosi, uusi kausi, uusi alku

Vuosi on vaihtunut. Vanhan kauden harmitukset ovat takana ja on aika ottaa uusi startti ja uusi asenne uuteen kauteen.

Viime vuoden loppu meni melko pitkälle vain huilatessa ja otin pienen irtioton pelaamiseen. En itseasiassa edes muista koska viimeksi olen pitänyt kolmen kuukauden heittotaukoa.Se tulikin tarpeeseen. Viime kausi oli siinä mielessä erikoinen, että pääpaino oli loukkaantumisen takia enemmänkin tuotetesteissä sekä blogin kirjoittamisessa kuin itse pelaamisessa ja itsensä kehittämisessä paremmaksi pelaajaksi. Eli viime kauden tavoitteet pätee hyvin pitkälle myös tällä kaudella. Haluan olla parempi pelaaja ja haluan pärjätä paremmin kisoissa ja sitäkautta todistaa itselleni, että pystyn vielä kerran nostamaan ratingin yli 900-pisteeseen. Oikeastaan joka kerta kun pelaan yli 900-ratingpisteen kierroksen itselle sopivassa sarjassa niin se tarkoittaa jo automaattisesti, että olen suht korkealla sijoituksella. Viime vuonna olin jo hyvää vauhtia nousemassa tuohon tavoitteeseen, mutta viimeinen kisa lopulta pudotti ratingit alemmaksi kuin kauden alussa.Tämän vuoden pelit olen käynnistänyt jo heti vuoden toisena päivänä ennen megapakkasia. Oli kieltämättä todella virkistävää päästä muutamilla uusilla lätyillä kiertämään rataa ja tuntui ettei päivääkään olisi ollut radalta poissa. Tietynlainen hyvä fiilis ja tekemisen meininki näkyi ja tuntui pelaamisessa. Toki eikän se tarkkuus nyt ihan samaa luokkaa ollut kuin olisi pelannut pidempää päivittäin, mutta pääasia että nautti pelaamisesta. Vuoden eka kierros Hyvinkää talviläyoutilla tuotti -3 tuloksen ja kierros oli bogey free. Toisen kerran kävin pelaamassa heti parin päivän päästä, jolloin pakkasta olikin -16. En jaksanut edes koko kierrosta kiertää kylmyyden takia. Tai lähinnä koira ei tarennut ja päätettiin lähteä kotiin hyvän sään aikaan.

Eilen tuli käytyä pelaamassa kaksi kierrosta, joista eka kierros -1 oli vähän taistelua ja toinen kierros täysi fiasko. Ensin hävisi ylivakain midari Matrix lumeen puolessavälissä kierrosta. Vikalla väylällä pari vuotta suoraksi hakattu "dark knight" Envy sukelsi lumen alle ja sille tielle toistaiseksi jäi molemmat. Eli jos kiekot eivät palaudu meikäläiselle, niin bägiin pitää tehdä kompromisseja.


Bägipohdintaa

Muutamia uutuuksia olen hakannut bägiin sisään. Midareissa vaihdoin Neutron muovisen Theoryn Proton vesimeloni versioon. Eli lyhyesti vaihdoin bägin alivakaimman midarin vain toiseen muoviin. Jos bägin ylivakain Matrix ei nyt palaudu meikäläiselle lumihangen uumenista, niin se on helppo korvata uudella suoraan hyllystä.
Yksi tämän vuoden uutuuskiekoista: Axiom Proton Theory

Väylädraivereiden kanssa olen käynyt suurempaa kikkailua ja Proton Amp tuntuu alivakaaksi väylädraiveriksi liian vakaa. Onneksi omasta varastosta löytyy alivakaampaakin kiekkoa, joten luultavasti täysipainoinen Axiom Inspire jää bägiin ajamaan alivakaan väylädraiverin asemaa. Sen sijaan käytettynä ostettu Shock ja joululahjaksi itselle ostettu Resistor näillä näkymin jäävät bägiin suoraan. Shock oli valmiiksi vähän saanut runtua, joten kahden edellämainitun kiekon ero on selvempi, kuin että Shock olisi ollut uusi pakasta vedetty. Molemmat kiekot kuitenkin ovat hyvin samanlaisia: Shock (8/5/0/3) on melkein kuin Teebird ja Resistor (7/3/0/3) kuin huonommin liitävä ja ylivakaampi Teebird. Molemmat tuntui aivan tajuttoman hyvältä foreheitoissa ja Resistor tuntui vielä jopa tarkemmalta näistä. Frisbeegolf-forumilla nimimerkki Ymme sanoinkin osuvasti, että Resistor on melkein enemmän jo midari kuin väylädraiveri. Ja nyt olenkin alkanut lyhyisiin lähestymisiin kyseistä draiveria käyttämään, varsinkin jos tarvitaan loppuun isoa feidiä.

Jos vanha Envy ei nyt löydy lumen alta ja lähtee muiden matkaan, niin otan nykyisen ylivakaimman heittoputteri Envyn suoraksi heittoputteriksi ja nappaan hyllystä uuden Envyn ylivakaaksi heittoputteriksi. Onneksi tuo nykyinen ylivakaa Envykin alkaa olla hieman hakattu suoremmaksi, niin se ei tuota suuria ylläreitä.

Kuitenkin tässä on hyvästi aikaa säätää ja viilata bägiä ja tekniikkaa ennen kauden starttia. En ole vielä montaa sekuntia jaksanut kisakalenterin kasaamiseen käyttää, joten se on sitten joskus tulevaisuudessa. Eikä noita kisoja taida olla vielä muutenkaan kisakoneessa juurikaan. Ainoa mihin nyt melkein joka vuosi on pakko ainakin yrittää päästä on Orimattilan Helaheitot. Ne on helatorstaina ne. vois melkein laittaa kalenteriin :)

Ei kommentteja: