21.2.2017

In the bag 2017 2/2

Toisessa osassa käydään läpi pidemmän matkan aseet, elikkäs draiverit.

Väylädraiverit
Olen nostanut viime vuosia enemmän Axiomin väylädraivereita bägiin, koska heillä on vain kolme eri väylädraiveria myynnissä ja kiekot poikkeaa sen verran lennoltaan toisistaan, että kaikki kolme oli järkevää pitää. Inspire ajaa bägin alivakainta väylädraiverin paikkaa. Ennen olen pitänyt 155g versiota kyseisestä kiekosta, mutta vaihdoin sen nyt täysipainoiseen. Punainen Clash on melko lähellä lennoltaan Innovan Eaglea, eli kääntää hieman, mutta feidaa jo melko vahvasti. Vesimeloni Crave taas on suorempi, mutta kääntää myös vähän. Molemmat on melko lähellä bägistä pudotettuja Volteja, mutta näiden kahden ero lennossa on suurempi mitä Volteilla.

Suurimman ongelman Axiomit tuotti ylivakaiden väylädraivereiden kohdalla, koska niitä ei vaan ole ja siksi ostin käytetyn Shockin, joka vastatuuleen tuntuu vähän kääntävän, mutta taistelee itsensä helposti vahvaan feidiin. Resistor taas on sitten kaikista väylädraivereista ylivakain jyrä. Kyseisellä kiekolla on myös helppo tehdä lyhyet lähestymiset jotka vaativat jyrkän feidin sekä skippiheitot.

Axiom Inspire - Clash - Crave
MVP Shock - Resistor

 Pituusdraiverit
Pituusdraivereihin sen sijaan viime kaudesta ei ole tullut muutoksia. Vielä. Vanha Photon nelikko jatkaa bägissä. eli kevyin entinen maksimipituusdraiverini on nykyään jo melko flipperi ja kyseinen kiekko on siirtynyt alivakaimmaksi draiveriksi bägiin. Myös toinen Fission Photon, joka on noin 154g alkaa olla sen verran kulunut, että luultavasti jossain kohtaa jompi kumpi Fission-muovinen lätty saa lähteä ja uusi otetaan tilalle. Fission Photoneilla heitän myös pidemmät foret.

Yleisdraivereina toimivat sitten täysipainoiset Proton & Neutron Photonit. Tuo neutron versio erityisesti on sopivaksi hakattu ja kääntää maltillisesti ässään flättinä heitettynä. Läpinäkyvä versio taas on edelleen melkoisen ylivakaa tapaus. Erikoistilanteisiin on sitten Phase, joka on koko bägin ylivakain lätty. Näitä tarvii olla aina yksi jokaisen bägissä. Tuskin tulee tuulta joka veisi tuota kiekkoa mennessään. Lisäksi kiekolla on loistava tehdä pitkiä hyppyskippejä.

Maksimaaliseen pituusheittoon on sitten ainoa bägin 13-nopeuksinen kiekko Catalyst. Kyseinen lätty on vielä hitusen liian vakaa omaan makuun, mutta kyllä se siitä kuluu. Itse tykkään heittää pituutta hysseflippikiekoilla, mutta tällä hetkellä Catalyst kääntää vain flättinä heitettynä.

Photon (paino) - Photon (154g) - Photon (175g) - Photon (174g)
Phase - Catalyst
Sellaisella arsenaalilla lähdetään tähän kauteen. Kokonaisuudessaan setti tuntuu ihan hyvältä, mutta toki jossain kohtaa kautta aina pieniä muutoksia bägiin tulee.

Ei kommentteja: