19.4.2017

Treenikauden avajaiset

Pari viikkoa on oltu melko hissukseen blogin puolella ja nyt näin kauden avauskisan alla on hyvä alkaa aktivoitumaan kauteen niin radalla kuin täällä.

Eilen pääsin vihdoin pelaamaan kauden ensimmäisen täysmittaisen kierroksen, kun käväsin treenaamassa Hyvinkään Sahanmäen rataa. Ratahan on hyvinkin kesäkuosissa eikä märkää juuri radalla enää näy. Onneksi päivällä porukkaa on vähemmän liikkeellä, niin sai rauhassa availla useammankin avauksen per väylä.


Tiettyjä huomioita omasta pelistä tuli tehtyä. Ensinnäkin puttaaminen tarvitsee lisää treeniä ja rankasti. Välillä homma toimi hyvin vaikka silmät kiinni kymmenestä metristä, mutta seuraavalla väylällä kuuden metrin putti meni koko korista ohi. Eniten ongelmia aiheutti ylämäkeen heitettävät putit. Ylämäkiputit upposi eilen nollan prosentin tarkkuudella. Ylärautaan taisi osua yksi ja loput meni rutkasti yli.

Avaukset toimivat jo suht hyvin, mutta tiukimmat metsärännit ovat vielä vähän hankalia. Lisäksi heiton korkeuden kanssa on vähän ongelmaa. Yleisesti kovat midariavaukset lähtevät liian matalina. Foreheitot sen sijaan lähtevät rivakasti ja sinnepäin. Eilen tosin oli vähän pidon kanssa ongelmia kun kädet tuntuivat liian kuivilta. Mutta silloin kun suunta ja pito oli oikea, niin oltiinkin lähellä koria. Tällä hetkellä bägistä löytyy kaksi hyväksi todettua forekiekkoa: lyhyemmät foret lähtee Resistorilla ja pidemmät Phasella. Molemmat edustavat bägin ylivakaimpia kiekkoja joten kyseisille lätyille voi antaa tarvittaessa myös antsaa ja silti kiekot palautuvat niistä. Resistor toki vähän huonommin, koska on hitaampi draiveri.

Eilinen kierros Sahanmäessä meni tulokseltaan +4, joka koostui kahdesta pirkosta ja kolmesta tuplabogista. Kaksi tuplabogeista tuli puttirallin takia ja kaksi pirkkoa jäi ottamatta korin sylkäisyn takia. Eli ei mikään katastrofi vielä. Putti kuntoon ja tuloskin alkaa näyttää paremmalta.

Kaksi avausta forella väylällä 14. Molemmat ihan pirkkopaikoilla...jos vaan putti toimis.
Kisakausi itsellä lähtee käyntiin vajaan viikon päästä Järvenpäässä itselle tuntemattomalla radalla, johon en kerkeä edes treenaamaan ennen kisaa. Tämä voi olla uhka tai mahdollisuus. Yleensä uusilla radoilla sitä tulee mietittyä jokainen heitto huomattavasti tarkemmin kuin tutuilla. Toisaalta paikallistuntemus radoilla on aina eduksi. Eiköhän sitä silti päivän kunto ratkaise ja lähden pelaamaan omaa peliäni. Heti Järvenpään kisan jälkeen seuraavana päivänä pelataan ensimmäinen PDGA-liigan osakilpailu Hyvinkään Sahanmäessä. Onneksi Sahanmäessä pelaaminen itselle on suhteellisen paineetonta hommaa ja jos vähänkään saisi omaa peliä toimimaan, niin Hyvinkäällä voi odottaa suht hyvääkin tulosta itseltä. 

Ei kommentteja: