18.5.2017

Tuotetesti - MVP Neutron Signal

Viime vuonna MVP:n omasta Circuit-tapahtumasta tuli markkinoille uusia kiekkoja ja yksi näistä oli väylädraiveri Signal. MVP:n yksi suurimmista ongelmista mielestäni on ollut ääripäiden kiekot, eli todella alivakaiden aloittelijoiden kiekot sekä todella ylivakaiden kiekkojen puute varsinkin hitaammissa nopeusluokissa. Signalin pitäisi tuoda helpotusta aloittelijoiden arkeen draiveriosastolle.

Kädessä
Kädessä Signal tuntuu melkeinpä midarin ja draiverin välimaastolta. Tämä kylläkin saattaa johtua ihan siitä, että en ole pitkiin aikoihin heittänyt niin hitaita draivereita. Nopeusluokka 6 kertoo kiekon kuitenkin olevan puhtaasti draiveri. Infintediscs sekä Powergrip kuvailevat kiekon olevan kuin Innovan Leopard ja ovatkin antaneet kiekolle samat lentoarvot 6/5/-2/1. MVP itse kuvailee kiekon olevan extra alivakaa, jolloin se sopii helposti aloittelijoille ensidraiveriksi tai kokeneemmille pelaajille hyzerflip kiekoksi.

Lennossa
Heti ensimmäisitä heitoista lähtien annetut lentoarvot voi ainakin omalta osalta heittää roskakoriin. Kiekko tuntuu huomattavasti alivakaammalta mitä olin lukenut. Täysiä heitettynä kiekon joutuu heittämään pystyhyssessä ettei kiekko kippaa rolleriksi. Kiekko on siis omissa käsissä melko identtinen nopeamman draiverin Impulsen kanssa, mutta silti Signal on helpommin hallittavissa pienemmän feidinsä takia.

Kiekko ei silti todellakaan ole huono ja löysi oman paikkansa äkkiä bägistä. Kiekon nimittäin saa hysseflippaamaan todella helposti joko rolleriksi tai ottamaan pitkän sivuliidon, riippuen toki annetusta kulmasta. Varsinkin kun kiekolla draivasi paikaltaan täysiä ja vasurina kiekko pitää saada bäkkäriltä flippaamaan yli vasemmalle, niin tällä kiekolla se onnistui erittäin varmasti ja vaivattomasti. Kutsuisinkin kiekkoa kovakätisille enemmänkin tekniseksi kontorollidraiveriksi. Forelta kiekko toimi myös varmasti ja kiekko lähtee kääntämään hieman hitaimmillakin forenepeillä.

Hieman hassun tästä kiekosta tekee sen, että tosiaan kiekko ei lähde hysseflipeissä yleensä rolleriksi vaan lähtee yllättävän helposti sivuliitoon suoristuen. Tällöin maahanosuessaankaan kiekko ei ota "cut rollia" vaan pysähtyy melkein suorana maahan. Toki kiekolla saa helposti myös rollereita tehtyä, senkun vain heittää flättinä tai antaa jo vähän antsakulmaa avuksi. Itse antaisin oman heittovoiman perusteella kiekolle lentoarvoiksi 6/5/-3/1.Yhteenveto
Itse kun bäkkäriltä tykkään suurimman osan heitoista heittää, niin Signal on loistava lisä erikoiskiekoksi bägiin. Kiekkoa ei välttämättä tarvitse edes jokaisella radalla, mutta itselle suurimmat ongelmat kun ovat dogleg väylät, jotka kaartuvat vasemmalle, niin Signal flippaa yllättävän nopeasti ja lähtee sivuliitoon ja juurikin näihin heittoihin sain kiekosta loistavan apurin. Myös ylämäkeen draivatessa kiekosta voi tulevaisuudessa olla hyötyä.

Toinen mitä arvostan kiekossa on sen varma alivakaus. Aluksi heitin MVP:n Ampilla jonka piti olla alivakaa. Olihan se vuoden hakkaamisen jälkeen. Tämän jälkeen siirryin Axiomin Inspireen 150g sekä 175g versioihin eivätkä nämäkään kiekot olleet luotettavia hysseflipeissä. Joskus flippasi, toisinaan vain suoristi mutta ei flipannut yli. Nyt tiedän, että bägistä löytyy väylädraiveri, joka varmasti flippaa myös paikaltaan draivatessa ja kulmaakin saa silloin antaa.

Kun itse saan kiekon flippaamaan niinkin vaivattomasti, niin voin suositella kiekkoa täysipainoisenakin ensidraiveriksi aloittelijalle ja uskallan mainostaa, että MVP:llä on vihdoin oikeasti alivakaa väylädraiveri markkinoilla.

Ei kommentteja: