26.6.2017

Tuotetesti - MVP Neutron Teleport

MVP:n uutuuspituusdraiveri näki päivänvalon parisen viikkoa sitten ja sen aikaa olen repinyt kiekkoa ihan tosissaan ilmaan. Kyseessä on ensimmäinen 14-sarjan kiekko, joten nyt on MVP päässyt myös tämän hetkisten nopeimpien kiekkojen sarjaan.
Kädessä
Kädessä kiekko on todella napakka käteen verrattaessa viime kesällä käyttämiini muihin muiden valmistajien 14-nopeuksisiin draivereihin. Kiekko on yhtä syvä käteen kuin MVP:n 13-nopeuksinen luokka. Ainoastaan ulompi siipimuovi on leveämpi kuin hitaammissa luokissa. Eli lyhyesti sanottuna sama kiekko, mutta leveempi siipi.

Ilmassa
Ilmassa kiekko on vakaa sekä nopea. Yllätyinkin, että en saa kiekkoa kääntämään täysiä heitettynäkään ja kiekko vastaa uutena lähempänä Octanea kuin Catalystiä. Kiekossa tuntuu olevan liitoa enemmän mitä esimerkiksi Proton Catalystissä, jota käytin yhtenä verrokkina. Teleportin loppufeidi on todella maltillinen ja enemmänkin alaspäinfeidaava kuin sivulle. Antsakulmista kiekko palautuu varsinkin kovaa heitettynä melko heikosti. Tämä kertoo sen, että kiekko on melko suoralentoinen, kun ei sitä saa flättinä kääntämään, mutta se ei myöskään feidaa saatika meinaa palautua pienestäkään antsakulmasta.

Suurimmat ongelmat kiekon kanssa koin irrotuksessa. Kiekko alkaa olla jo niin leveä sekä syvä käteen, että kiekko tuntui varsinkin aluksi lipeävän heitto toisensa jälkeen liian aikaisin kädestä.


Yhteenveto
Teleport on mielenkiintoinen uutuus. Se on todella nopea, todella liitävä ja helposti hallittavissa. Eli kaikki täydellisen pituusdraiverin ehdot täyttävä kapistus.

Silti itselläni oli todella suuria ongelmia saada kiekko lähtemään oikeaan suuntaan flättinä heitettynä. Eipä kauheasti kannata bägissä kantaa kiekkoa jolla pääsee nopeasti metsään. Kun vaihdoin hieman grippiä tai heitin hysseä/antsaa niin sain kiekon jo oikeaan suuntaan, mutta vähemmillä metreillä. Kiekossa on paljon pituuspotentiaalia ja varmasti itsekin saisin tuolla pituusenkat rikki ajan myötä. Kiekko tuntuu jo paikaltaankin heitettynä lentävän todella kevyesti pitkälle. Jos kiekkoa vaan jaksaa opetella heittämään ja sitä saa hieman kulumaan hysseflippikiekoksi, niin sen jälkeen tällä menee meikäläinen pitkälle. Kuitenkin uudehkona kiekko ei ainakaan omaan käteeni sovi niin kauan kuin joutuu flättinä heittämään.

Jos kiekosta saat hyvän otteen sekä heität yli 110m, niin tällä kiekolla mennään ja pitkälle! Lentoarvoiksi arvioisin oman kokemuksen mukaan 14/6/-0.5/2. Jos viime vuosien vanhat merkit paikkaansa pitää, niin yleensä nämä Neutron-muoviset draiverit ovat kuluneet melko nopeasti alivakaammiksi ja pienellä hakkaamisella kiekko alkaa jo taittua turniin ajan myötä.

Ei kommentteja: