29.8.2017

Viikonlopun kaveritouri

Viikko sitten viikonloppuna jatkoimme kaveriporukan omaa kilpailusarjaa. Matkakohteeksi tällä erää valikoitui Kiipula, Tervakoski sekä Ykslammi. Näistä kolmesta Tervakoski oli itselle uusi tuttavuus.

Kiipulassa pelasin viime vuonna yhden treenikierroksen ja tykästyin kovasti rataan. Rata on monipuolinen ja tarjoaa pienimuotoisia elämyksiä kaikentasoisille pelaajille. Radalta löytyy yksi lempiväylistäni, eli 8-väylä, jossa heitetään pienen lammen yli. Tällä kertaa rata ei meikäläistä paljoa suosinut. Heti kolmannella väylällä hukkasin luottoheittoputteri Envyn johonkin pellonlaitaan OB-alueelle ja siitä lähti pelillinen alamäki. Koko kierrokselle mahtui peräti kaksi triplabogia sekä yksi tupla. +10 korttiin ja kohti seuraavaa rataa. Silti hauskaa oli. Jos rata olisi vähän lähempänä, niin kävisin useamminkin pelaamassa. Toki eihän tuo 30min ajomatka paha ole, mutta on se silti kauempana kuin kotiradat.

Tervakoski oli eka uusi rata mulle. Heti eka väylä tuotti heti itselle ongelmaa ja tuplabogilla oli rento lähteää liikenteeseen. Radalla oli muutama ihan mukava väylä, mutta muuten en oikein lämminnyt radalle. Ainoa mikä tuntui jäävään mieleen (mitä pidemmälle rata eteni) oli jatkuvat ylämäkeen heittämiset. Tuntui, että jokainen väylä alkoi ylämäkeen avaamisella tai vähintään kori oli kummun päällä. Viimeinen saariväylä kieltämättä oli ihan siisti, mutta muuten radalle tuskin tulee ihan heti uudestaan lähdettyä. +11 tulos kertoi omaa tarinaa muutenkin kierroksesta. Huimat kaksi pirkkoa sain puskettua koko kierroksella.

Viimeisenä lähdettiin vielä Ykslammelle. Kyseisellä radalla olen kahdesti tai kolmesti käynyt aikaisemmin pelaamassa ja ensimmäinen kierrokseni radalta jäi siinäkin mielessä hyvin mieleen, että heti ykkösellä ekalla heitolla otin holarin. Ykslammella oma peli lähti vasta kunnolla lentoon pikkuhiljaa. Heti kun päästiin avoimemmille väylille, niin tulostakin alkoi syntyä. Aloitin heti kahdella pirkolla ja sinnittelinkin pakkasella melkoisen pitkään. 11-väylällä puskin jo kolmeen alle, mutta sitten lähti homma vähän repeämään ja ehkä vaikein pelaamani väylä millään radalla (väylä 15) rokotti tuplabogin verran. Samoin vielä loppukierroksesta muutama bogi ja lopputulos +2. Kyseinen tulos taitaa olla oma ennätykseni radalla. 11-väylän avaus jäi hyvin mieleen, kun avasin mäen päältä nostolle. Eli siis kaukana ollut ettei kilahdellu ketjutkin.

Ykslammelle kannattaa mennä jo pelkästään tämän väylän takia!


Muuta mielessä
Tällaisesta viikonlopun reissusta tuli sen verran hyvä fiilis ja virtaa, että pelaaminen taas tuntuu maistuvan. Lisäksi ratingpäivitykset toivat positiivisen yllärin, kun tuo viime Hyvinkään kisojen viimeinen selkärikkoinen kierros jäi pois laskuista ja sen sijaan ratingit nousi kahdella pisteellä. Eli vielä on pieni ohut mahis päästä 900-rating pisteeseen tänä vuonna. Kisakalenteria katsellessa huomasin, että Hyvinkäälle on tulossa Ruska Open jonkin ajan kuluttua ja iski halu koittaa vielä kerran ennen välivuotta, kun nyt selkäkin on tuntut hyvältä ja muutenkin peli tuntuu kulkevan ihan ookoosti.

Bägiin olen tehnyt muutaman pienen viilauksen. Ensinnäkin varastosta nousi uusi Soft Envy vanhan kadonneen tilalle. Tämä on ensimmäinen musta Envy minkä olen omistanut ja täytyy sanoa, että kyseinen lätty on extra pehmeää muovia verrattuna muihin vanhoihin soft Envyihin mitä olen kokeillut. Samalla kiekkon on tosi flätti pinnaltaan. Lennoltaan kiekko ei kuitenkaan ole mikään jyrä, vaan vanhoihin Envyihin verrattuna tuntuu jopa hieman hakatulta versiolta.

Jos etsit todella pehmeää soft Envyä, metsästä mustalla sisämuovilla olevaa versiota.
Lisäksi pudotin bägistä proton Catalystin, joka on ollut max distance lättyni bägissä. Kiekko on hitusen kippaava, mutta olen omassa pelissä huomannut, että heitän nykyään pituutta vakaalla kiekolla pienessä antsassa enkä enään niinkään hyzerflipillä. Kyseinen tyyli on varmempi kiekon palautumisen kannalta ja vakaammalla kiekolla on helpompi heittää missä tahansa tuulessa. Nostin siis bägiin astetta nopeamman Teleportin. Kyseistä lättyä en saa flättinä kääntämään, mutta kiekko ei kuitenkaan ole mikään jyrä, vaan lentää yllättävänkin pitkälle suoraan. Suurin syy miksi pudotin kiekon pois bägistä oli aikaisemmin kertomani grippiongelmat.

Olen huomannut tällä kaudella, että hitaasti mutta varmasti olen alkanut luopumaan 2-3 sormen powergripistä ja siirtynyt neljän sormen powergripiin ilman suurempia pakottamisia. Olen ehkä hävinnyt vähän pituudessa, mutta olen saanut kiekkoon enemmän kontrollia. Ja sehän tällaiselle amatööripelaajalle sopii. Mielummin 100m väylällä kuin 120m metsässä.

Ei kommentteja: