6.10.2017

DGH Seuranmestaruuskisat 2017

Viime viikonloppuna iski viimeinenkin syksyn merkki ilmoille, kun Hyvinkäällä taisteltiin seuranmestaruudesta kahdella eri radalla. Ensimmäisen kierros vedetiin 16-väyläsellä täysin muokatulla layoutilla Sahanmäessä ja jälkimmäinen kierros käytiin Nummenmäessä tämän vuoden SM-kisa layoutilla.


Jostain syystä hermoilin omaa pelaamista edellisenä iltana, mutta seuraavan aamuna olinkin jo skarppina radalla eikä lyhyet yöunet tuntuneet missään. Ennen ensimmäistä kierrosta jostain syystä jännitti ihan pirusti. Vaikka rata olikin tuttu, niin silti se ei sitä ollut. Meidän poolin kohdalla homma lähti liikkeelle väylältä 7. Alusta alkaen putti tuotti pientä ongelmaa lähinnä sen takia, että kun avaukset ja lähärit toimii loistavasti, niin putilla olisi ollut kiva ottaa pirkot pois pyörimästä. Ekalla kierroksella taisin ottaa peräti viisi missattua pirkkoputtia. Pelaaminen oli yllättävän helppoa uudellakin layoutilla ja oikeastaan ainoat kunnon mokellukset koin väylillä 8 sekä 15. Kasi oli käytännössä normilayoutin väylien 14 & 15 yhdistelmä. Silläkin väylällä olin ok lähestymisellä par paikoilla, mutta puttipaikka jäi vähän liian pitkäksi. Kasiväylä taas heitettiin kiinteän leiskan vitosväylän tiiltä kutosen koriin. Lähdin totta kai hakemaan pienestä välistä suoraan korille, mutta tällä kertaa se vähän kostautui. Pirkot nappasin väyliltä 12 ja 5. Eli eka kierros tuli lopulta pelattua pariin ja sillä sijoituttiin jaetulle sijalle 6/25. Kärki pelasi radan tulokseen -7. Kun laskee nuo viisi missattua pirkkoputtia, niin kyllä sitä olisi ollut mahis päästä vähän korkeemmallekin...Toinen kierros pelattiin Nummenmäessä tämän vuoden SM-kisalayoutilla. Kyseinen layout ei ollut tuttu itselle aikaisemmin, joten jälleen mentiin vaan perstuntumalla. Homma lähti vähän nihkeästi käyntiin väylältä 2. Avaus puuhun ja sitä kautta feidillä mörriin. Ja heti seuraavalla väylällä perään toinen bogi. Onneksi homma lähti korjaantumaan yllättävän reipastumisen jälkeen ja väyliltä 8,10,12,13 napsin kaikilta pirkot ja painoin tuloksen jo pakkasen puolelle. Toki myöhemmin tuli otettua vielä yksi tuplabogi, muutama yksittäinen bogi sekä vielä yhden pirkonkin sain taistelua. Lopputulos SM-layoutilla +3, josta voin sanoa sen verran, että taisin pelata vuoden parhaan kierroksen.

Peilasin tuota omaa +3 kierrosta SM-kisojen tuloksiin ja eihän sillä korkealla oltaisiin oltu, mutta ratingit antoivat 930 pisteen luokkaa. Eli pelasin omaa tasoa noin viisi heittoa paremmin. Loppusijoitus Seuranmestaruuskisoissa oli sama 6/25. Tähän tulokseen olin erittäinkin tyytyväinen. Ennen kisoja en oikeastaan odottanut yhtään mitään ihmeellistä sijoitusta, enkä myöskään laittanut itselleni mitään tavoitteita kisan suhteen. Oletinkin löytäväni itseni jostain kymppisijan jommaltakummalta puolelta. Tällä kertaa kuitenkin jälleen kävi positiivinen ylläri seuranmestaruuskisoissa. Pari vuotta sitten ylitin itseni ja pääsin kakkoseksi. Nyt voidaan puhua, että ylitin itseni ja pelasin itseni kutoseksi. Toki harmittaahan se hieman, että vitosen sakkiin olisi tarvinut vain yksi heitto heittää paremmin, mutta ei tuonne -11 ja -4 tuloksen väliin olisi kauheasti ollut saumaa, jos siis olisi halunnut top 3 porukkaan yltää.

Viikko ennen kisaa olin tehnyt vähän uutta settiä bägiin ja se on toiminut nyt kahtena viikonloppuna loistavasti. Ennen taistelin, että pelaanko midaripeliä kahdella Vectorilla vaiko Matrixilla. Nyt olen nostanut ne kaikki bägiin mukaan. Lisäksi otin myynnistä pois joskus testimielessä ostetun Axiom Clashin, josta tulikin tämän kisan aikana luottoväylädraiverini. Olen etsinyt hakatun Voltin tapaista kiekkoa ja siinähän se on kokoajan minulla ollut. En vaan ole tiennyt sitä. Ennen käytin "vesimelooni" Cravea, mutta en oikein vieläkään erota mikä on Craven ja Clashin ero lennon suhteen. Molemmat tuntuivat varsin identtisiltä jo uusina. Valmistajan mukaan Craven pitäisi kääntää sekä feidata rajummin, mutta en ainakaan itse ole huomannut muuta eroa kuin ehkä kääntö saattaa olla astetta kovempi Clashissä. Jos lukemiksi pitäisi kiekot muuttaa, niin Clash on luokkaa 6/5/-2/2 ja Crave 6/5/-1/2. Tiedä noista sitten. Jokatapauksessa tällä hetkellä bägi on kiekkoja ääriään myöten täsyi. Onneksi kuitenkin tällä hetkellä bägissä on kulkenut kaksi ylimääräistä kiekkoa kokoajan mukana, kun olen koittanut hakata niille korvaajia. Kun saan alivakaan heittputterin ja viime postauksessa mainitsemani 136g Photonin kippaamaan, niin saan heti kaksi kiekkoa jälleen pois viemästä tilaa.

Jokatapauksessa kausi alkaa kääntyä lopun puolelle ja vielä olisi kahdet tai yhdet kisat jäljellä. Ruska Open pelataan reilu viikon päästä Hyvinkäällä ja päätän PDGA-kisat tämän vuoden osalta kotikisoihin. Heti Ruska openin jälkeisenä viikonloppuna olisi vielä seuran oma Grande Finale, mutta pitää katsoa riittääkö enää motivaatio ja paukut sinne saakka. Tällä hetkellä pelaaminen on kieltämättä kivaa, kun on parina viikonloppuna homma luistanut. Mutta kolmet kisat nejään viikkoon on aina oma hommansa, kun pitäisi vielä joskus levätäkin.

Ei kommentteja: